150 elever hadde onsdag rigget seg opp på stand i aulaen ved Verdalsøra barne- og ungdomsskole for å vise frem prosjektene de hadde jobbet med under årets Innovasjoncamp i regi av Ungt entreprenørskap.

– Her får elevene møte seks bedrifter fra nærmiljøet som presenterer ulike problemstillinger de skal finne løsninger på, sier Pål Sverre Fikse i Ungt entreprenørskap i Nord-Trøndelag.

Får brukt skolefag i praksis

De som deltok på prosjektet var ungdommer fra hele niendetrinn. Bedriftene presenterte oppgavene for elevene sist fredag og har siden da jobbet med å finne løsninger. Disse ble deretter presentert for en jury under den store messen på onsdag.

– Det er et veldig stort spenn i de ulike oppgavene, slik at alle kan finne noe de synes er interessant. Dette skal være annerledes skoledager, hvor elevene må tenke på en annen måte. Her brukes både norsk, matematikk og andre fag i praksis, og i bunn og grunn er det dette entreprenørskap handler om, sier Fikse.

Stilte med rød løper

Blant problemstillingene elevene kunne løse var å utforme fremtidens Moe-park, lage nye og kreative bygg for Grande og å lage en reklamefilm for et arrangement ved Stiklestad nasjonale kultursenter. Sistnevnte skulle være spesielt rettet mot å få ungdommer til å komme på arrangementet.

– Elevene kom opp med veldig mange bra forslag. En av gruppene stilte med røp løper og hadde jobbet ekstremt godt med filming, redigering, manus og budskap, sier Fikse.

(F.v. bak) Linnea, Jenny, Selma, Kristine og Sahra stilte med rød løper og vant en av prisene med sin oppgave SMIL hvis du tør. Foto: Leif Arne Holme

Det ble kåret en vinner innen hver av de ulike oppgavene. I juryen satt både representanter fra de ulike bedriftene, Proneo, Verdal kommune og Ungt entreprenørskap.

– Bedriftene bruker mye tid og ressurser og vi hadde ikke fått til dette uten et slikt samarbeid. All ære til dem, sier Fikse.