Politimesteren i Trøndelag har siktet en verdaling i 20-årene for overtredelse av vegtrafikklovens §31, jfr §3. Sistnevnte paragraf handler om å ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom, slik at det ikke oppstår fare eller voldes skade.

§31 forteller bare at de som overtrer bestemmelsene kan straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

– Hadde lånt den bort

Forholdet fant sted for en måneds tid siden, og påtalemyndigheten har bedt om førerkortbeslag frem til saken mot verdalingen kommer for retten.

Nå har påtalemyndigheten fått medhold i det. I rettsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett om førerkortbeslaget, forklarte verdalingen at han hadde lånt bort motorsykkelen sin til en person han ikke ville navngi, under kjøreturen som han er siktet for.

Tror han kjørte

Men retten tror likevel det var mannen i 20-årene som satt bak styret. Sykkelen stod nemlig parkert utenfor verdalingens bopel rett etter at politiet kom dit. Ingen andre var hjemme enn han og samboeren, og han forklarte til politipatruljen som dukket opp hjemme hos ham at han hadde vært ute en tur med motorsykkelen. Verken til patruljen eller i politiavhøret senere samme dag sa han noe om at han hadde lånt bort sykkelen.

Tidligere råkjøring

Derfor støtter Sør-Trøndelag tingrett påtalemyndighetens ønske om å beslaglegge førerkortet frem til saken mot verdalingen kommer for retten. Dog ikke lenger enn til 14. desember i år.

Verdalingen er tidligere straffet for råkjøring med motorsykkel, og filming av den. For to år siden ble han dømt til 60 dagers fengsel og to år uten førerkort - som han etter planen skulle få tilbake i august i fjor, med krav om ny førerprøve.