Det var med sorg vi mottok budskapet om at Erik Kvalø hadde gått bort 82 år gammel, selv om vi visste han hadde vært plaget av sykdom de senere årene. En dyktig og avholdt pedagog ved Levanger videregående skole er gått bort.

Erik kom som lektor til Levanger gymnas i 1963, en arbeidsplass han hadde til han gikk av med pensjon i 2003. Han var utdannet Cand.Philol og underviste i engelsk, tysk og historie. I en periode var han også skolens hovedlærer i språkfagene, i tillegg til å være eksamenssensor i fagene sine i mange år.

Mange er de som har sittet i Erik sitt klasserom opp gjennom de 40 årene han hadde sitt virke på skolen, og mange er de som i dag i sorg og ettertanke tenker tilbake på en solid og omtenksom lærer.

Erik var en lærer som så alle elevene, og som med sitt lune vesen skapte trygghet rundt seg. Han var tålmodig og sa aldri et negativt ord om noen, verken elever eller ansatte. Selv ikke da naboens katt hadde forgrepet seg på hans nyplantede grønnsaksbed kom det ukvemsord.

Han ble satt pris på av arbeidskollegene både som den fagpersonen han var og som det medmenneske han var.

Han hadde en underfundig humor og skapte alltid god stemning rundt seg.

Han var også i mange år et fast innslag på fotballtrimmen for ansatte i Levangerhallen to ettermiddager hver uke.

Vi tenker tilbake på Erik Kvalø med sorg og vemod for den hedersmann han var. Våre tanker går også til kone, barn og barnebarn som har mistet en ektemann, far og bestefar.

På vegne av Levanger videregående skole lyser vi fred over Erik Kvaløs gode og varige minne!

Knut Bergdal

rektor