Det er banebrytende når Nord universitet og Levanger kommune nå skal samarbeide om en offentlig ph.d. I fire år skal stipendiat Dina von Heimburg jobbe med doktorgradsprosjektet «Det trengs en hel landsby».

Fire år med undring

Hun er folkehelsekoordinator i Levanger kommune, men samtidig også stipendiat i sosiologi ved Nord universitet. Nå planlegger Dina von Heimburg en studie med fokus på samskapelse av tiltak som kan fremme sosial inkludering blant familier med barn i barnehage.

– Jeg gleder meg til å få lov til å bruke fire år til å undre meg og til å utvikle kunnskap og nye praksiser sammen med mange flinke folk både her på universitetet og i kommunen. I tillegg håper jeg å kunne bidra til å utvikle ny praksis i kommunen, ikke bare med kommunens ansatte, men med innbyggere, frivillighet og gode ressurser i lokalsamfunnene for nettopp å skape inkluderende oppvekstmiljø for barn, sier von Heimburg i en pressemelding.

Sammen om offentlig ph.d.: F.v. Øystein Rennemo, leder for faggruppen ledelse og innovasjon ved Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet, stipendiat Dina von Heimburg og ordfører Robert Svarva.

Første offentlig finansierte

Doktorgradsprosjektet er et samarbeid mellom Levanger kommune og Nord universitet, men med kobling til flere forskningsmiljøer i Norge, Danmark og England. Prosjektet har følgende tittel: «Det trengs en hel landsby. Samskapelse av sosial inkludering blant familier med barn i barnehage.»

– Dette er viktig av flere grunner, sier Øystein Rennemo, leder for faggruppen ledelse og innovasjon, Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet.

– For det første er dette den første offentlig finansierte ph.d. i Nord universitet i Trøndelag. Med dette viser vi at vi satser på stipendiatstillinger lokalisert her, samtidig som vi markerer oss som forskningsinstitusjon. Det er også viktig i form av at vi får synliggjort at vi kan samarbeide om forskning mellom institusjoner, både private og offentlige, sier han.

Ordfører full av lovord

Ordfører Robert Svarva i Levanger kommune er også fornøyd med det banebrytende samarbeidet.