Familien Røstad-/Henriksen ventet onsdag ettermiddag på besøk fra toppledelsen i Rema 1000-kjeden. Rema-sjef Ole Robert Reitan er øverste sjef for blant annet 600 butikker i Norge, og har som mål å besøke om lag 100 butikker i Norge i år. Deriblant butikkene på Moan og Røstad i Levanger, samt på Boby'n i Verdal og Rema 1000 Namsos.

–Det er utrolig hyggelig å komme hit til butikkene i Levanger. Dette er en region hvor Rema går svært godt, og har økning i tallene. Samtidig får jeg møte Rema 1000-kjøpmennene, som viser at dette er en familiebedrift i stor grad, sier Reitan til Innherred etter å ha fått en omvisning i butikken på Røstad.

Den har nesten 10 prosent økning i omsetningen i år, og har 15–20 prosent flere kunder innom butikken. Nå går 1.200 kunder innom butikken i snitt per dag, ifølge kjøpmann Lars Røstad.

Rema-familie

Han passer utmerket inn i familiebegrepet Reitan viser til, med kona som en av 17 ansatte, samt guttene Markus (14) og Linus (10) som hjelpere. I tillegg er svigerfar vaktmester. Derfor vanker det også skryt fra Rema-sjefen.

–Det er virkelig inspirerende å møte slike kjøpmenn. Han har med seg hele familien, og vi ser at de fleste Rema-butikkene drives av par, sier Reitan.

Det ble også tid til fotografering med familien Røstad/Henriksen for Rema-sjef Ole Robert Reitan.

Ifølge administrerende direktør for Rema Franchise, Jan Frode Johansen, dreier det seg om cirka 70 prosent av butikkene, hvor butikkdriverne er familier.

–Butikkdriften blir en livsstil for hele familien, sier Johansen.

Mot strømmen

Lars Røstad drev tidligere Rema 1000 på Boby'n, men tok over franchisen på Røstad våren 2016. Han sier det er fortsatt godt å drive Rema-butikk, til tross for medieoppslagene de siste ukene om at kjeden på landsbasis mister omdømme og kunder.

–Vi driver bra og øker stadig, selv om det er hard konkurranse. Men vi ligger godt til på Røstad, hvor det stadig bygges nytt. Snart kommer det studentboliger også, og det vil bidra ytterligere til vekst, sier han.

- Virkelig inspirerende å møte slike kjøpmenn, sier Ole Robert Reitan om Lars Røstad.

Rema-Reitan selv mener at 2017-tallene for butikkgiganten snart vil snu.

–Vi har mistet 1,5 prosent av kundene i Norge. Jeg kaller det ikke høljregn, men kanskje noe mer som yr. Jeg har god tro på at ting snur, og det er heller ikke overraskende at vi kan slite i en periode etter 40 år med nesten bare vekst, sier han.