- Vi strikker, syr, hekler, drikker kaffe, flirer, ja, hva er det vi ikke gjør?, spør Unni Skjæran.

I Nesset sanitetsforening sine egne lokaler på Breidablikktunet produseres det håndarbeid til den store gullmedalje før vinterens store basar den 19. november.

(F.v.) Gro Krogstad, Asbjørg Salater, Marit Stamnli, Unni Skjæran, Odny Strid, Mildrid Skaanes, Grethe Hernesvold, Enid Dahl og Lilly Roel Paulsen. Formann i sanitetsforeningen, Ingrun Lunnan, var ikke tilstede da bildet ble tatt.

- Det er i lokalene her (på Breidablikktunet red.anm.). Da blir det veldig mange premier, i fjor var det vel rundt 450 gjenstander, og det meste er det vi som produserer, forteller Skjæran, som påpeker at basaren har blitt arrangert hvert år siden 80-tallet.

- Mye latter

Hver tirsdag møtes damene her og har ei trivelig stund sammen. Nesset sanitetsforening har eksistert i over 35 år nå, kan Lilly Roel Paulsen fortelle. 91-åringen har vært med siden starten og er fortsatt aktiv i foreningen.

- Jeg vet ikke om jeg har så veldig aktiv i alle disse årene, for jeg har drevet med andre ting også, men det er veldig fint at vi har en sånn plass der vi kan møtes. Det er en veldig lett tone her!, sier Paulsen.

- Ja, det er mye latter også er det så sosialt, kommenterer Gro Krogstad.

Krogstad og Asbjørg Salater kommer fra henholdsvis Nord-Troms og Voss, men har bodd i Levanger i over 50 år. De har funnet seg godt til rette i sanitetsforeningen.

- Dialekten holder vi fortsatt på da, sier damene.

Noen av premiene til basaren den 19. november.

Gift i 52 år

I rommet ved siden av arrangeres det som heter tirsdagskaffe, hvor en annen gruppe i sanitetsforeningen sørger for mat, kaffe, kaker og litt loddsalg for beboerne ved sykehjemmet. Solveig og Tore Haugan står for musikken ved hver av disse samlingene som foregår annenhver mandag og tirsdag.

Paret har nå vært gift i 52 år og sunget sammen i nesten like lang tid. I helsetunet får de opp stemningen ved å spille låter som beboerne kan og inviterer til allsang.

Solveig og Tore Haugan har vært gift i 52 år, og sunget sammen i nesten like lang tid. Her sammen med leder i Nesset sanitetsforening, Ragnhild Bakken.

- Det å synge er bra for helsa vet du! Vi ser at de som kommer hit synes det er trivelig også, sier Solveig.

Leder i Nesset sanitetsforening, Ragnhild Bakken, forteller at de har arrangert dette i over ti år på Breidablikktunet.

- Vi har et veldig godt fellesskap i foreningen. Noen har gitt seg på grunn av alder og funksjonsevne, men så har vi fått med noen nye etter hvert og alle synes dette er trivelig, sier Bakken.