Må i fengsel etter dansegalla-bråk

Var for full til å komme inn.

Lasse Stefanz spilte i Verdalshallen både her i 2014 og i fjor høst, da det oppstod en hendelse utenfor lokalet som endte med rettsak.

Nyheter

I forbindelse med dansegallaen i Verdalshallen i fjor høst oppstod det bråk utenfor lokalet like før midnatt.

Avvist på dansegalla - trusler mot politiet

En verdaling i 50-årene havnet i arresten etter å ha truet politiet og gjort skader på en politibil i natt.

En voksen mann ble nektet å komme inn, og vekterne utenfor ba om politiets hjelp til å få den godt berusede mannen bort fra stedet. Da politiet kom og den ene betjenten tok tak i armen hans for å føre ham vekk, skal han ha vridd seg rundt og sparket politibetjenten på leggen.

Drapstrussel

Mannen var både sint og vrang, og ble lagt i bakken av betjenten og en vekter. Politiet tok mannen med seg inn i en cellebil. Der sparket han flere ganger hardt i døra, og politibetjenten måtte sette seg på føttene til mannen for å hindre at han gjorde skade på seg selv, politiet eller politibilen.

– Æ ska dræp dæ, skal mannen ha sagt til politibetjenten, ifølge det som kom frem da saken ble behandlet i retten nylig.

Under bilturen skal mannen ha vært aggressiv, og nytteløs å snakke til. Han ville ikke sitte i cellebilen, og lå istedet på gulvet. Da han skulle føres inn i arresten på Steinkjer måtte politipatruljen ha bistand fra flere politimenn, siden mannen fortsatt var svært motvillig. Der skal han ha truet politibetjentene med at det ville smelle når politiet tok av håndjernene.

Et par timer senere hadde han roet seg mye, og ved halv fire-tiden ble han kjørt hjem.

Husket ingenting

I retten erkjente mannen straffskyld på alle punkter. Han forklarte at han hadde delt ei flaske konjakk og tatt en halvliter med naboen før de dro til dansegallaen. Han husket imidlertid ingenting fra da det oppstod diskusjon med vekteren som ikke ville slippe ham inn til han ble sluppet ut av cella på politistasjonen sent på natta.

Inntrøndelag tingrett mente at passende straff kunne være 21 dagers fengsel, samt å betale saksomkostninger på 3.000 kroner.