PC-hjelpen er Årets kremmer

Når verdalingene får problemer med pc-en eller digitale duppedingser vet de hvem de skal ringe.

Banksjef Kjell Morten Myrvang og Ingunn Figenschou Eggen fra Sparebank1 Midt-Norge overrakte prisen til Torodd Formo som er daglig leder i PC-Hjelpen.

Nyheter

Om ikke alle ringer, er det iallfall stadig flere som gjør det. Det vises på omsetningstallene for den lille bedriften i Jernbanegata. Siste år har omsetningen økt med 37 prosent. PC-hjelpen omsatte i 2016 for 4,9 millioner kroner (fra 2,7 mill. i 2015). Resultat før skatt ble i fjoråret på 2,6 millioner kroner.

Detaljhandel-pris

Slike positiv utvikling blir lagt merke til. Og det er årsaken til at PC-hjelpen er kåret til Årets kremmer i Innherred- og Stjørdalsregionen av SpareBank 1 Midt-Norge.

Prisen ble opprettet i 2012, og hedrer dem som driver med lønnsom og vekstkraftig drift innen detaljhandel (med unntak av motorvogn, samt engros og agentur).

–PC-hjelpen har størst vekst av alle kvalifiserte bedrifter i Årets kremmer i Trøndelag og Romsdal. 78 prosent vekst er helt fantastisk, sier banksjef Kjell Morten Myrvang.

Glad prisvinner

Det var en overrasket daglig leder som fredag mottok prisen på et temamøte for næringsdriv-ende regi av Sparebank1 Midt-Norge.

–Dette var overraskende og veldig artig, sier Torodd Formo etter å ha mottatt diplom og bilde. På diplomet står det: «Til den beste bedriften innen detaljhandel i Innherred og Stjørdal basert på omsetningsvekst og lønnsomhet de siste tre regnskapsår.»

–Dere har hatt gode år?

–Ja, det har vært gode år. Men det ligger mye arbeid bak. Vi har siden startet i 2006 sett oss om hele tiden og prøvd å finne på nye ting. Vi begynte kun med å selge datamaskiner og hjelpe kunder med internett. Men vi så at det ikke var nok, og vi har derfor arbeidet for å få utvide og tilby tjenester innen den digitale verden.

Betalingsvilje

Formo forteller at det har blitt god betalingsvilje for slike tjenester, og det er stadig etterspørsel eller hjelp. Ikke minst sitter det mye eldre folk rundt omkring som trenger en håndstrekning når det det klabb og babb. Kundene kommer stor sett fra Verdal.

–Det er en travel hverdag for alle, og det er ikke alltid at slekta kan stille opp. Da er det lettere å komme til oss.

Rykker ut til kunden

Foruten Formo er det tre ansatte i firmaet. Til sammen har de bred kompetanse. De reparerer pc-er og setter opp pc-er og nettverk. De kommer også hjem til kundene, slik som legene før i tiden. Og PC-hjelpen er rask i vendingen, og kundene slipper å vente i ukesvis på å få hjelp.

Foruten ren hjelp med maskinene driver bedriften med individuell kursing og i større grupper. Oppsett av hjemmesider og hjelp med mobilen er også en del av hverdagen.

PC-hjelpen eies av Dani Invest ved Dagfinn Hynne (35 prosent) Bjørn Johannes Formo (35 prosent) og Torodd Formo (30 prosent). Dagfinn Hynne er styreleder i bedriften.

Tidligere vinnere av Kremmerprisen:

2012: Boardshop.no, Levanger

2013: Sienna Trend, Verdal

2014: Elesco Midt-Norge, Steinkjer

2015: Interiørsenteret Verdal

2016: Namdal VVS-Teknikk (Badeland) Snåsa

10 på topp

Kjell Morten Myrvang bemerket under utdelingen av prisen at Innherred dominerte listen, for også Stjørdal omfattes av prisutdelingen.

10 på topp 2016 (som alle blant annet har hatt vekst i perioden 2014 – 2016)

Steinkjer Bokhandel

Kvik Steinkjer

Interiørsenteret Verdal

One O One, Verdal

Premieskapet, Vuku

Spabutikken Polarbad, Steinkjer

Byggmakker, Steinkjer

Bunadsstuggu, Levanger

Sakshaug Sport, Steinkjer