Det var i forbindelse med Åge-konserten i Folkeparken i fjor høst at en verdaling i 20-årene ble bortvist fra området.

Knyttneveslag

Det nektet han å forholde seg til, og politiet ble tilkalt. De fikk ham etter noe diskusjon ut av konsertområdet. På veg bort skal mannen ha forsøkt å ta seg inn i en anleggsmaskin som stod parkert utenfor folkeparkområdet, og to personer forsøkte å snakke ham til rette.

Da ble mannen sint og kom med trusler og skjellsord. Etter hvert dyttet han til dem og til slutt slo han et knyttneveslag mot kinnet til den ene og sparket den andre i låret.

Politiet kom og løp etter ham, og pågrep mannen.

Tror han egentlig husket

Det var heller ikke populært, og etter å ha vært både aggressiv og provoserende mot tjenestemennene, sparket han både mot døra på politibilen og en av betjentene. På veg til arresten i Steinkjer skal han ha kommet med ukvemsord mot politiet, og seansen endte med at han spyttet på en betjent etter å ha blitt ført inn i cella.

I retten sa mannen at han ikke husket noe fra verken kvelden etter natta. Det trodde ikke retten noe særlig på. Selv om mannen hadde drukket før han kom til konserten, var han ikke så beruset at han på noe tidspunkt ble vurdert å trenge legetilsyn. Han snakket også forståelig og hadde ingen problemer med å gå da han ble satt i arresten.

Fire uker i fengsel

Straffen ble satt til 60 dagers fengsel, hvorav halvparten må sones - minus to dager i varetekt.

Retten vurderte samfunnsstraff, men mannen har selv sørget for at det er vanskelig å tro at det er rett medisin. Blant annet ved å ikke følge opp de tilbudene han har fått fra Kriminalomsorgen tidligere.