Tidligere i høst ble gamle Stekke kafé erstattet av det som skulle bli et enda bredere dag-, lærings- og mestringstilbud.

Meningene var mange om det enkelte oppfattet som en nedlegging av Stekke kafé, men så langt virker skepsisen til å ha blitt motbevist - og vel så det.

Hverdagsglede

Blant annet illustrert gjennom Jarle Opøien. 93-åringen ble fast gjest på stedet først etter nyåpningen.

Han ble enkemann for tre-fire år siden, men bor fortsatt hjemme i nabolaget til ordfører Bjørn Iversen på Tinden. Dagene blir imidlertid langt mer innholdsrike når han tar turen til Elvebredden på Stekke, ikke langt unna der han vokste opp.

– Her kan jeg spise middag og delta på aktiviteter. Men viktigst av alt er at jeg har fått nye kompiser å prate med.

– Hva prater dere om?

– Det blir mest gamle dager det, vet du.

Ordnet med utstillingstur

Han opplever at tilbudet har blitt veldig populært, og til og med Jarle selv har bidratt til opplevelser for de andre brukerne.

Sammen med Arvid Sende var han med og befridde Finnmark under andre verdenskrig, som en del av polititroppene, og i tredje etasje på museet på Stiklestad står det en utstilling om nettopp det.

– Det var ni her fra Elvebredden som var med da vi dro oppover, forteller Jarle Opøien.

På grunn av en misforståelse skjedde den høytidelige snorklippingen på Elvebredden en time før både ordfører Bjørn Iversen og lokalavisa dukket opp. I løpet av den timen ble over 50 fremmøtte til godt over 60, og gamle og ikke fullt så gamle koste seg med kaffe, kake og musikalsk underholdning av Frank Scott.

Flere og flere eldre

Ordfører Bjørn Iversen er glad for å se at tilbudet har blitt det som kommunen ønsket seg.

– Jeg tror vi kan si at omleggingen har blitt til det bedre, selv om det var veldig trivelig å være her før også.

Ordfører Bjørn Iversen kom på besøk, og hadde med seg blomster i gave. De ble tatt i mot av leder for dag, lærings- og mestringstilbudet i Verdal kommune, Anne Kari Hermann.

Som nabo med Jarle Opøien kunne ordføreren spøke litt med ham, og fortalte litt om den store omleggingen innen helse og eldreomsorg som er igang, og vil fortsette i årene fremover.

– Om tolv-tretten år er det dobbelt så mange innbyggere over 80 år i Verdal som i dag. Alt skal bli bedre, sa ordføreren, og fremhevet at de eldre ikke er en byrde for verdalssamfunnet, men en ressurs som er viktig å ta vare på.

Stor frivillig innsats

Verdal frivilligsentral har en viktig rolle i det nye tilbudet på Stekke. Daglig leder Hege Anita Austad sier til Innherred at de opplever et utrolig engasjement og ståpåvilje.

– Hver eneste dag har vi mellom to og fem frivillige på vaktlista. Det er fantastisk å være en del av dette tilbudet, og tenk at vi kan bidra med mellom to og fem årsverk til å drive dette i tillegg til alt det andre som frivilligsentralen organiserer og bidrar med i verdalssamfunnet.

Et breddfullt lokale klappet og trampet med på takten under den musikalske underholdningen av Frank Scott.