Fredag markerte Ørmelen barnehage "Gnist og glededagen" i forbindelse med det som heter "Lysnisseprosjektet". Det handler om å synliggjøre effekten som oppstår når mange bidrar med litt for eget lokalsamfunn. Det er Begeistringsetaten og SOS-barnebyer som står bak prosjektet, som Ørmelen barnehage ble en del av for første gang i år.

- Prosjektet går ut på å tenne lykter utendørs der man bor så det synes fra veien der folk ferdes hver kveld i desember. Ikke bare blir det en helt fantastisk stemning og veier av lys, det synliggjør også effekten av samarbeid og engasjement i lokalsamfunnet. Når mange bidrar med litt, oppstår det stor endring, skriver SOS-barnebyer på sine hjemmesider.

Fra Ørmelen barnehage gikk over 60 barn og 17 ansatte gjennom Verdal sentrum fredag ettermiddag. De tok en liten stopp på togstasjonen, hvor de sang for folk som skulle reise med toget, gikk deretter gjennom sentrumsgården og så mot Minsaas plass. Der viste alle barna frem sine selvlagde lykter, som barna hadde bestemt helt selv hvordan skulle se ut.

Gløgg og pepperkaker

Etter hvert kom foreldre og besteforeldre for å se barna synge julesanger, selvfølgelig var åpningsmelodien "Vi tenner våre lykter". Det ble også servert gløgg, saft og pepperkaker til publikum på Minsaas plass.

- Barna får med seg lyktene hjem etterpå, og vi oppfordrer dem da til å tenne disse hver dag i desember klokken 18.00. De kan også nisse bort lyktene til naboer, familie eller venner, sier styrer i Ørmelen barnehage, Silje Strømmen til Innherred.

Malin Juberg og Eline Konradsen Sæther var blant de som hadde laget seg lykter for anledningen.

- Min har alle slags farger, sier Eline, men bryter raskt inn med litt viktigere informasjon: - Vet du hva jeg fikk i kalenderen min i dag da? Godteri!

- Jeg fikk et vanskelig puslespill, sier Malin.

Tenn lykta kl. 18.00

Lysnisseprosjektet skriver på sine hjemmesider at alle kan delta på dette, enten man bor i enebolig, blokk, hybel, hytte eller rekkehus - lykta kan settes på verandaen eller trappa, henges opp i et tre eller på en gjerdestolpe.

- Viktigst er det at vi tenner lykta til noen lunde samme tid, kl. 1800, for å oppnå den magiske effekten, skriver de.