Det flotte initiativet kom i gang i erkjennelsen av at veldig mange sitter ensomme hjemme på julekvelden, og antallet enslige nordmenn er stadig økende. Anslagsvis en av ti mennesker i Norge feirer julekvelden for seg selv.

Rusfritt

– Julekveldsfeiringen er gratis og åpen for for alle, men vi ønsker spesielt velkommen til deg som ellers sitter alene på julekvelden. Kom og feir kvelden sammen med andre, sier leder Gunnhild Bjørnes i Levanger Røde Kors.

«Jul for alle» er et rusfritt arrangement. Det blir tradisjonell julemat som ribbe og kalkun med tilbehør, multekrem til dessert, og rikelig med kaffe og minst sju kakesorter.

– Vi får sang og musikk ved Hassan Parandeh, og gaver blir å finne under juletreet. Kanskje kommer også nissen? undrer Gunnhild Bjørnes, en av seks frivillige som stiller opp for å gjøre kvelden minneverdig for alle som kommer.

Plass til 30 gjester

Arrangementet starter klokka 15.30 og avsluttes ved 20-tiden. Røde Kors-huset har plass til om lag 30 gjester, og her gjelder det å melde seg på så raskt som mulig.

– Vi praktiserer førstemann til mølla, men vi vil nødig avvise noen, bedyrer Bjørnes og legger til at interesserte kan melde seg på til henne på telefon 909 85 396 eller 948 25 216.