Håkon Okkenhaug (50) fikk like før helgen tilbudet om stillingen som næringssjef i Levanger kommune. Totalt søkte seks kvinner og åtte menn på stillingen, som har stått vakant i to-tre år siden daværende næringssjef Grete Ludvigsen sluttet i stillingen og flyttet. Okkenhaug har jobbet som journalist i Trønder-Avisa i 20 år, og har hatt næringsliv og økonomi som fagfelt. Han er bosatt på Levangernesset i Levanger - bare noen steinkast fra sentrum og rådhuset.

Skal forsterke næringslivet

Næringssjefstillingen blir underlagt hennes enhet, og næringssjefen skal forsterke satsingen på næringsliv i hele Levanger. Okkenhaug har tidligere også jobbet som journalist i NRK, før han gikk over til Trønder-Avisa. I dag sitter han også i landsstyret i Norsk Journalistlag i tillegg til å være nestleder for studiepermisjonsordningen STUP for journalister.

- Vi ser fram til å besette stillingen og forsterke næringssatsingen vår i tiden framover. Det kan gjøres på flere måter, sier Storstad, som legger til at det vil bli nok av gjøremål idet stillingen blir besatt.

- Det har vært flere gode søkere på listen, og det har vært interessant å finne ut hvem som er rett person for jobben. Det er en veldig selvstendig stilling, så det gir mange muligheter for den som blir ansatt, sier Storstad.

Fire på intervju, 14 søkere

Fire personer har vært innkalt til intervju i forkant av tilbudet som ble sendt ut før helgen. Søkerlisten så slik ut da søkerfristen utløp i midten av november:

Lars Petter Løkken (43), Arealplanlegger Røros

Stine Brevik (27), Sales advisor Trondheim

Jostein Hanssen (55), tidligere banksjef Trondheim

Jostein Grande (46), prosjektleder Verdal

Kvinne unntatt offentlighet

Mette Rostad (53), Eiendomsutvikler og styreressurs

Kvinne unntatt offentlighet

Mann unntatt offentlighet

Lisbeth Pedersen (50), Spesialrådgiver Levanger

Håkon Okkenhaug (50), Journalist Levanger

Tom Haarsaker (51), Arbeidssøkende Tiller

Bjørg Anni Pedersen Boneng (54), Avdelingsleder Levanger ungdomsskole

Øyvind Standal (47), Global director product management Levanger