Fredag ettermiddag bekrefter Håkon Okkenhaug at han takker ja til tilbudet om å bli næringssjef i Levanger kommune. Det er en stilling han er spent på å ta fatt på.

- Jeg søkte på stillingen fordi det virket veldig spennende. Jeg har vært næringslivsansvarlig som journalist i Trønder-Avisa de siste fem årene. Det har gitt meg breddekunnskap om næringslivet i hele Nord-Trøndelag. Derfor er det spennende å kunne få bli mer aktiv i å kunne hjelpe næringslivet fram, sier han og forklarer at kommunikasjon blir et hovedtema for ham i nyjobben.

Mangfoldig bakgrunn

Han har studert elkraftingeniør ved Høgskolen i Sørøst-Norge (1990), økonomi og administrasjon ved Oppland distriktshøgskole (1993), journalistikk ved Høgskolen i Bodø (1996) og tok senest en MBA i næringslivsjournalistikk ved Nord universitet (2011). Han har jobbet som journalist i NRK, før han 1. juni 1997 startet som journalist i Trønder-Avisa.

- Det finnes få jobber som er artigere enn å være journalist. Men om man først skal gjøre noe annet, så er det kanskje etter 20 år. Noen ganger må man gjøre noen valg i livet, sier Okkenhaug, som ser fram til å begynne i sin nye jobb. Når det blir er foreløpig ikke avklart, men det kan ta noen måneder før han kan begynne i sin nye jobb på grunn av oppsigelsestid.