Det var flere gode nyheter som ble offentliggjort på årets første arbeidsdag. Det er ikke bare ulykkesstatistikken som har en positiv tendens.

Skolesekk

Varaordfører Tomas Iver Hallem i Trøndelag fylke kunne fornøyd fortelle at det er besluttet at alle høstens førsteklassinger vil få en gratis skolesekk.

– Vi syntes dette var en fin måte å markere at vi har blitt et stort fylke. Samtidig skal vi fortsette det gode trafikksikkerhetsarbeidet som er gjort i begge fylkene tidligere, sa Hallem blant annet og viste fram den gule sekken med påskriften «førsteklasses trønder».

Gledelig utvikling

I 2017 var det 106 personer som mistet livet i trafikken i Norge. Faktisk må vi helt tilbake til 1947 for å finne et tall som er lavere.

I Nord-Trøndelag var det fem drepte i trafikken. Disse var fordelt på to frontkollisjoner og to utforkjøringer. De drepte var i alderen 44 til 73 år.

Selv om man hele tiden jobber ut fra en nullvisjon som målsetting, så gledet det nok mannskapet fra Statens vegvesen at tallene for drepte og hardt skadde i trafikken viser en stadig synkende kurve.

Torodd Østerås fortalte at anlegget på Vinne har gjort at de har kunnet kontrollere mange flere tunge kjøretøy, selv om været kanskje ikke har vært det beste bestandig.

Trykket må holdes oppe

Kontrollene viser at det er nødvendig å holde trykket oppe. Det er fortsatt altfor mange tungkjøretøy som kan være en fare for andre trafikanter, enten på grunn av tekniske mangler eller at sjåføren ikke overholder den lovpålagte hviletiden.

Faktisk så viser statistikken at hele 50 prosent av de kontrollerte sjåførene fikk mangelrapport for ikke å ha overholdt kjøre- og hviletiden.