- Dette var et helt naturlig tidspunkt å slutte på. Jeg synes heller ikke det er vemodig. Nå har jeg gjort min jobb. Det skal bli godt å disponere tiden sin selv.

Og det kan han godt gjøre. Edvard Øfsti har ti år bak seg som leder av det gamle nordfylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Vintertur til Syden

Nå gir den tidligere sykkelkjempen seg, og allerede om en ukes tid setter han seg på flyet sørover for å dyrke sin lidenskap i varmere strøk.

Det var altså for ti år siden han som fylkestingsrepresentant ble spurt om å ta ledervervet i utvalget.

–Jeg hadde interesse for fagfeltet, så derfor takket jeg ja, og det har jeg ikke angret på.

Spent på fortsettelsen

Og det kan tyde på at omgivelsene også har vært fornøyd. Nå var han inne i sin tredje periode som leder. Normalt velges en leder for fire år, mens Øfsti nå altså leverte stafettpinnen videre etter ti år i vervet.

–Nå skal jeg ikke legge meg borti hva som skjer videre, men litt spent må jeg innrømme at jeg er.

Mye arbeid gjenstår

Øfsti er litt bekymret for om avstanden kan bli for stor fra politikerne i Trondheim og ut i distriktene. Samtidig tror han også det kan være en fare for at større byråkrati kan gjøre at fokuset på trafikksikkerhet blir mindre enn ønskelig.

– Mye bra arbeid er gjort, men mye står fortsatt igjen, sier han, som vil gi ros til dagens unge, som han mener er mye mer bevisst i trafikken i dag enn før.

Øfsti vil også gi blomster til Trygg Trafikk for godt samarbeid.

– Idar Ertsås var en pioner i 25 år, og Frode Tiller Skjervø har fortsatt det gode jobben de siste tre årene. Vi får håpe det nye fylket tar sin del av ansvaret også.