En mann i 30-årene er i Inntrøndelag tingrett dømt til 24 dagers betinget fengsel og en bot på 8.000 kroner for flere ulike straffbare forhold de siste par årene.

Hadde mange tabletter på seg

I september 2016 ble han tatt med 23 tabletter av typen alprazolam i Verdal sentrum. Mannen skal ha stått bak et hushjørne og fulgt med da politiet pratet med en person de mistenkte etter et tips om narkotikasalg i byen.

Da politiet oppdaget mannen og gikk bort til ham, hadde han en pose i jakkelomma med 23 tabletter.

Selv forklarte han at han hadde kjøpt 50 tabletter til eget bruk tidligere på året, og at dette var det som var igjen da han ble tatt.

Truet vekter

Retten mente det store antallet ikke tydet på noen midlertidig oppbevaring til eget bruk, og at narkotikaen hadde klar spredningsfare.

Ransaking i hjemmet hans avslørte da også mer narkotika i et vannlås-skap på badet.

Det alvorligste punktet i tiltalen mot mannen var imidlertid trusler han skal ha fremsatt mot en vekter på Amfi-senteret i Verdal. Etter at han ble bortvist fra senteret i tre måneder for et mindre tyveri av en termokopp og ei drikkeflaske, var han tilbake i senteret allerede dagen etterpå.

Lang liggetid

Under bortvisningen fra vekteren truet han både med at han visste om noen som kunne klippe av fingrene på vekteren og spurte ubehagelig om vekterens familie.

At mannen i 30-årene slipper å sone fengselsstraff med mindre han gjør nye lovbrudd de neste to årene, skyldes dels den lange liggetiden for det som var en forholdsvis enkel sak.