Mannen i 30-årene møtte nylig i Inntrøndelag tingrett tiltalt for flere straffbare forhold for snart to år siden.

Stjal varer

En vårdag i 2016 var han i Oslo, og i Slottsparken fant han en rød sekk som viste seg å inneholde flere pilleglass med Rivotril. Opptellingen viste seg senere å ende på 900 tabletter.

– Jeg tenkte å levere sekken til politiet, forklarte mannen i retten.

Men istedet for umiddelbart å levere dem til politiet, gikk han inn i Expert-butikken på Oslo City og tok med seg både ei pulsklokke og en høyttaler uten å betale.

Da gikk alarmen, politiet ble tilkalt, og både de stjålne varene og den røde sekken ble avslørt.

Kjørte i rus

Bare to dager senere la han ut på vegen mellom Verdal og Steinkjer, påvirket av rusmidler. Sommeren 2016 gjorde han nok et mindre tyveri på Østlandet, og litt senere satt han nok en gang bak rattet påvirket av rusmidler.

Det siste straffbare forholdet fant sted i fjor vår, da han hjalp samboeren med å få bilen av vegen da den fikk motorstopp, og dermed kjørte et par hundre meter uten førerkort.

Samfunnsstraff

Saken har ligget lenge, og i mellomtiden har mannen fått skikk på livet sitt. Han har trappet ned på medisiner og brutt med rusmiljøet. Det fikk Inntrøndelag tingrett til å lande på 90 timers samfunnsstraff som skal gjennomføres i løpet av fem måneder.

Han kan heller ikke sette seg bak rattet på tre år fra dagen førerkortet ble beslaglagt, og må ta førerprøven på nytt for å få kjøre igjen.