Blant mye annet snakket hun om kontakt med åndeverdenen, og at trossamfunnet gjerne kunne tenke seg et tverrkirkelig samarbeid her i området.

Ikke interessert i samarbeid

Avisa Dagen plukket opp saken med Heia-Gideonsen og laget sin versjon av den. Nå har de fulgt opp med et intervju med prest Anne Nordvoll.

– Vranglære, kaller hun det Heia-Gideonsen og deres tilhengere lever etter.

– I skriften står det at man ikke skal snakke med de døde!

Dermed avviser hun også et hvert ønske om samarbeid fra det spirituelle trossamfunnet.

– Vi hadde møte i Levanger kristne råd sist uke, der vi planla aktiviteter fremover - og snakket om den spirituelle presten. Ingen i den gruppa kunne tenke seg å samarbeide med denne kvinnen som sier hun er prest, sier Nordvoll til Dagen.

Åpen for tvil

Den tilsynelatende store interessen for healing og kontakt med døde har imidlertid fått henne til å tenke. På om det kan skyldes at de kristne ikke klarer å tilby gode nok fellesskap.

– I Frikirken er vi opptatt av å skape møtesteder der folk også kan komme med sin tvil, sier hun.

I sørgesamtaler hører hun folk si at det må være mer mellom himmel og jord enn vi aner.

– Dessuten legger handelsstanden veldig til rette for lystenning og blomsternedleggelse på graven i høytidene, og stell av graver har tatt helt av. Kanskje gjør det at folk ved graven prøver å snakke med dem de har mistet.

Ingen grunn til å ta kontakt

Nordvoll pleier å si til pårørende i begravelser at seremonien er en anledning til å legge fra seg anger for hva man har gjort eller ikke gjort, og sagt eller ikke sagt til vedkommende, jordfeste det og få Guds nåde slik at man kan gå videre i livet, oppreist og rakrygget.

– Når jeg tegner korsets tegn over graven, gjør jeg det så det skal bli et sted for fred og ikke uro. La de døde hvile i fred, sier Nordvoll, som til sist overfor Dagen poengterer følgende:

– Vi trenger ikke betale for frelse eller helse. Frelsen har vi fått for intet, og får leve med livene våre slik som de blir.