Tirsdag 11. januar ble Jørgen Røflo tildelt Paul Harris Fellow av Verdal Rotaryklubb.

Denne utmerkelsen tildeles personer som har gjort en uegennyttig samfunnsinnsats utover det som vanligvis kan forventes. Den kan gis både til rotarymedlemmer og personer som ikke er medlemmer av organsiasjonen. Paul Harris Fellow består av medalje, diplom og jakkemerke.

Svært aktiv

Jørgen Røflo er utdannet sivilagronom fra Norges Landbrukshøgskole på Ås, og har hatt ledende stillinger i Innherreds forsøksring, på Mære landbruksskole og i Felleskjøpet. I 25 år drev han sammen med kona Marit gården Røflo, og han var også fylkesleder i Nord-Trøndelag Bondelag i fire år.

Han har vært medlem av Verdal Rotaryklubb siden 1973, og har i løpet av alle årene innehatt sentrale verv og vært en aktiv bidragsyter i møter og aktiviteter i regi av klubben.

– Røflo har lagt ned utallige timer også i andre styreverv. Landbruksforlaget, Bøndernes bank, Norsk kunsthorn og plast, Havnestyret Steinkjer havn, Steinkjer havnelager, Stiftelsen trønderfrukt, Røra fabrikker, Egge museum og Sund folkehøgskole har alle nytt godt av hans engasjement, forteller styremedlem Randi Segtnan om litt av bakgrunnen for utmerkelsen.

Utrolig lang liste

Men det er mer. Mye mer. Han satt i kommunestyret på Inderøya i tre perioder og i Steinkjer i to perioder. Han har vært forfatter og medforfatter til historiske årbøker og skrifter. Han var vært klokker og soknerådsleder.

I dag er han aktiv kårkaill, dreng, røkter og friluftsmann. Han er engasjert i Noregs mållag, Norsk motorhistorisk forening i Nord-Trøndelag, Norsk botanisk forening og i redaksjonen til Inderøy prestegjelds «Kjerkblad for Inderøy».

– Å lytte til Jørgen når han kåserer og foredrar er en fornøyelse. Han har en unik formidlingsevne, som gjør at den som hører på eller leser det han skriver alltid sitter igjen med ny innsikt - og gjerne blir inspirert til å søke kunnskap, beskriver Segtnan.

Populært

Utmerkelsen ble overlevert av distriktsguvernør Toralf Pedersen og nåværende president i Verdal Rotaryklubb, Mikael Wik. Naturligvis en populær heder til en aktiv og stadig like engasjert rotarianer, kårkaill og samfunnsbygger.