Verdal Mannskor er eneste kor som skal opptre under Spellmannstreffet.

–Vi lovte i fjor at vi i år både skulle danse og synge på samme tid. Dit har vi ikke kommet ennå, men vi skal bidra med gammeldans-sang i år også, lover dirigent Ola Ludvig Bosnes.

Koret skal synge i konferansesalen lørdag kveld. Da får de 30 minutter til å presentere sanger som passer for anledningen.

Det er lagt opp til halvtimes innslag for alle orkestre, og da fordelt over tre forskjellige scener. Bosnes har med seg et minikor, og presenterer et knippe sanger av god, gammel årgang.

Innspilling i 1977

Dette med at Verdal Mannskor synger «gammeldans» er ei historie som går tilbake til 1977. Under ledelse av daværende dirigent Geir Egil Larsen fikk koret da laget ei Lp-plate i Nidaros Studios. Tittelen var «I arb’e å fest, Verdal mannskor e’ best». Sporene er: Verdalssongen, Skifærden, Fangekoret fra Nebukanezar, Jubilante Amen, Hav, Kallen og staven, Gubben Noak, Du er den ende, Spanish eyes, Nocturne, Flickan från Backfall, Calle Schewens vals og Fiolen min.

Senere fulgte mannskoret opp med LP-inspillingene «Søng dæ glad» og «Cabaret» med Elin Tuset. En kassett-innspilling med juletoner og et par cd-er har koret også gitt ut.

Denne LP-en ble laget i 1977 og ga Verdal Mannskor mye oppmerksomhet. Nå finnes sangene på Spotify.

Rå-opptak

Einar Olav Larsen har gjennom sin far Geir Egil Larsen vokst opp med denne delen av Verdals musikkhistorie.

–Jeg har fått tak i råopptak-ene, blant annet vært hos NRK på Lø før de plukket ned utstyret der. Jeg har fått spilt av mastertapene og remasterted sporene.

Dagens kordirigent er overveldet over den jobben som er gjort.

–Dette har Einar Olav gjort uoppfordret og av idealisme, sier Ola Ludvig Bosnes.

Einar Olav Larsen medgir at det har vært en del jobb med deler av sporene, men ikke alt.

–Noe er kurant lydmessig, annet er litt mer arbeid mer. Men det har vært veldig artig. På rå-tapen som er 40 år gammel hører vi at de på slutten kommenterer det som er sunget inn. Det har jeg nå laget som et bonusspor. Alt skal nå være tilgjengelig på Spotify og til helga også på Apple Itunes, sier Larsen.

Oslo-tur

Larsen får for øvrig ei travel helg. Sammen med bror Gjermund skal han fredag kveld til Oslo og delta på Den Norske Turistforenings jubileumsmarkering. Der blir det NRK-opptak i Oslo Spektrum med friluftsfolk og artister under ledelse av Anne Lindmo. Blant artistene er Odd Nordstoga, Ole Paus og Eva Weel Skram.

–Men jeg skal ta første fly tilbake fra Oslo lørdag, slik at jeg får med meg resten av spelmannstreffet, forsikrer Einar Olav Larsen.