Tirsdag 16. januar gjester Jens Kristian Kvernmo og Petter Thorsen aulaen ved Verdal videregående skole.

Kvernmo har den siste tiden blitt kjent gjennom sin deltakelse i NRK-serien «Alene» og «Vinterdrøm». Med inspirasjon fra pelsjegerlivet til Helge Ingstad og inderlig kjærlighet til naturen, er Kvernmo i dag en av Norges mest dedikerte friluftsmennesker, skriver arrangørene på Kultar.no.

- Fra tidlig alder, og gjerne sammen med sin morfar, har han egnet livet sitt til jakt, fiske og friluftsliv. Jens har tidligere vært i norgestoppen i feltskyting. Han har vært skarpskytter i Afghanistan, og har flere perioder og overvintringer som jeger, fisker og fangstmann, både i Nord-Sverige, Skjækerfjella og i Sylan, skriver de videre.

- Helt utrolig

I aulaen skal han holde foredrag om dette, hvor publikum får et innblikk i hans naturopplevelser. Petter Thorsen i Wild Norway, som blant annet har bakgrunn som Svalbardguide, vil i tillegg fortelle om sine ekspedisjonserfaringer og dele praktiske råd og tips om hvordan man kan planlegge og gjennomføre små og store ekspedisjoner. Arnstein Langåssve er konferansier for kvelden.

Det er Verdal næringsforum og Kultar som står bak arrangementet, som tydelig gikk rett hjem hos målgruppen. I en pressemelding til Innherred skriver daglig leder i Verdal næringsforum, Ingrid Dahl Furunes, at de har solgt ut 450 billetter.

- Verdal næringsforum hadde fått innspill fra noen av medlemsbedriftene om vi ikke kunne arrangere en slik kveld, og vi tok utfordringen i samarbeid med Kultar. Nå er kvelden snart her, og vi har solgt ut 450 billetter. Helt utrolig, og det viser hvor engasjert folket på Innherred er i friluftsliv og jakt/fiske. Vi gleder oss til en spennende kveld, skriver Furunes i pressemeldingen.