Asbjørn Grenstadbakk utdanner seg i barne- og ungdomsarbeiderfag ved Verdal videregående skole.

–Jeg synes dette er interessant, sier Grenstadbakk som opp gjennom årene blant annet kan vise til fem år der han var kurs- og fotballinstruktør.

Fra Gauldal til Vuku

Etternavnet til Asbjørn avslører at vi har med en innflytter å gjøre.

Grenstadbakk flyttet til Verdal i 2011 og det var for å si det med enkle ord «kjærligheten» som brakte ham til Småland i Vuku. Han er samboer med Trude Hansen, opprinnelig fra Levanger. Hun gjorde vukubygg av seg allerede i 1985 etter hun kjøpte hus der.

Asbjørn Grenstadbakk er fra Hovin i Gauldal. Han har et forhold bak seg, og han han har tre voksne barn. Før han kom til Innherred var han i mange år ansatt hos Byggmakker på Støren i Midtre Gauldal der han hadde arbeidsdager på lageret.

–Der ble det mange løft og etter hvert plagdes jeg med skuldrene som jeg fikk betennelse i. Jeg innså at jeg måtte finne på noe annet, og midt opp i dette ble det altså også flytting til Vuku, forteller Grenstadbakk.

Via Arken til Vinkelen

Han gikk nå til behandling for sine skulderplager. Han fikk et treningsopplegg, men det har ikke vært snakk om å komme tilbake til et like fysisk arbeid som han hadde før.

Etter en periode med langtidssykemelding fikk han gjennom NAV komme til Veksttorget. De skaffet ham snart praksisplass ved dagtilbudet på Arken.

–Da det skulle kartlegges hva jeg kunne tenkt meg å arbeide med, svarte jeg «barn og ungdom». Jeg har på fritiden i en tiårsperiode vært engasjert hos Trøndelag Fotballkrets. De fem siste årene der hadde jeg ansvaret for å utvikle trenere for barn og ungdom.

Dette har Grenstadbakk nå kunne dra nytte av etter at han begynte på videreutdanningen ved Verdal videregående sist høst.

–Jeg fikk godskrevet praksis de fem årene jeg var kurs- og treningsinstruktør i fotballkretsen. Så nå er det skolegang nesten hver fredag, og jeg synes det er veldig artig og interessant. Vi er 10 stykker i voksenklassen, fra midten av 20-årene til over 60.

Etter den muntlige praksisen i juni, blir det praksis-eksamen. Sannsynligvis blir den gjort på Vinkelen.

Asbjørn Grenstadbakk fikk mulighet til å ta vakter på Vinkelen allerede for fire år siden. Han har nå et par år hatt fast jobb i kommunen. Det er fem brukere som har bolig på Vinkelen borettslag, og de har litt forskjellige behov for assistanse.

–Det er opp til brukere hvor mye aktivitet de vil ha. Vi er med dem på litt forskjellig, alt fra teater og kino til svømming, trening og bowling. Vi har både individuelle og felles turer sammen.

Hvordan har du opplevd Verdal og verdalinger?

–Jeg har blitt godt mottatt av naboene i Småland, som er ei lita grend med 7 – 8 husstander. Verdalingene synes jeg er trivelig. De er lett å komme i kontakt med, det skal de ha.

Noe som mangler i Verdal?

–Jeg er stort sett fornøyd med tingenes tilstand og vet ikke det er noe spesielt jeg savner. I Vuku har vi butikk, bensinstasjon, verksted, skole og idrettshall. Og det bygges stadig ut der også. Nå som det ble ny asfalt på veien oppover dalen ble det veldig bra.

Hva gjør du på fritida?

–Jeg har fått forespørsler både fra fotballmiljøet og kor, men det blir ikke tid. Jeg har ei sånn arbeidstid nå at det uansett blir vanskelig. Jeg arbeider mest på kvelder og helg. Ellers har jeg ei hytte på Glåmos som jeg må se etter. Med innleid hjelp fikk jeg renovert den nå i høst, så det blir en del turer dit.

Hva med fiske i Verdalselva?

–Jeg har ikke tatt noe laks ennå, men har en kjempeavtale med ei venninne til Trude som disponerer vald både ovafor og nedafor Holmsbrua. Avtalen er at hun kommer på lutefiskmiddag en dag i desember, så får jeg fiske gratis.