–Ja, vi holder på å planlegge flytting fra Arken, bekrefter virksomhetsleder Per Tore Sandsaunet i Bo- og dagtilbud-tjenesten i Verdal kommune.

–Det er vårt arbeid- og aktivitetstilbud til brukere med nedsatt funksjonsevne som skal få base på Ørmelen. Aktiviteten i dag holder på å vokse seg ut av bygningen, og vi har vært nødt til å etablere oss og låne rom utenfor Arken for å ivareta alle typer tjenester.

Ikke velegnet

Det er mellom 40 og 50 brukere ved Arken. Flere av dem er avhengig av rullestol og opplever nedsatt framkommelighet i Arken.

–Det er litt tungdrevet og et lite tilpasset bygg. Så har vi sett på de tomme lokalene på Ørmelen. Før jul startet vi en planlegging og en prosess opp mot at vi kan ta i bruk andreetasjen der.

Flyttingen vil skje i februar/mars.

I førsteetasjen skal det også komme nye leietakere. HUNT skal inn på samme tid og blir der til juni.

Følge-flytting

Hvor lenge arbeids- og aktivitetstilbudet blir på Ørmelen er uklart.

Tale prosjektering har fått i oppdrag å finne ut hva det vil koste å rehabilitere byggene ved Ørmelen Bo- og helsetun. Resultatet av dette vil komme til politisk behandling i februar.

Tidligere er det i økonomiplanen for Verdal kommune antydet at ansatte som i dag har kontorer i Gjensidigegårdens 3. etasje flyttes til Arkens lokaler. Når helsebygget er ferdigstilt, kan de ansatte som da har kontorer i Arken flyttes dit og Arken frigjøres til avhending.

Mer konsentrert

Når helsebygget er ferdig kan også hjemmetjenesten flyttes dit, og da frigjøres resten av Gjensidigegården. Dette åpner for å konsentrere bruk av bygg til Rådhuset, Herredshuset og Gjensidigegården.