Tirsdag formiddag skrev Innherred om Torsbustaden i Skogn som sto i fare for å måtte stenge anlegget på grunn av vanskelige forhold i bakken. Det var en bra såle i anlegget, men det var tynt med snø flere steder.

Alpinanlegget får låne snøkanonen som hoppgruppa eier og har produsert mye snø. Problemet var at de ikke fikk spredt snøen rundt i anlegget. Styret kom derfor med et nødrop på Facebook og etterspurte hjelp fra lokalbefolkningen.

Onsdag kveld får Innherred beskjed fra nestleder i Skogn IL sin alpingruppe, Ida Bøhn, at anlegget har gått fra å være nesten stengt, til å nå ha svært gode forhold.

- Det hadde vi ikke trodd for et døgn siden. I dag er vi ydmyke og meget takknemlig for støtten fra mange i løpet av dagen. Vi trengte hjelp, og jaggu fikk vi hjelp til gangs! Fra morgen til sent kveld har det pågått dugnad i anlegget med transport av snø, tråkking, flytting av snøkanon og andre ting, skriver Bøhn.

Garanterer åpent anlegg

Torsbustaden ønsket i hovedsak hjelp på onsdag og fredag, men på grunn av kapasiteten i går fikk de flyttet mye me snø enn de hadde drømt om, og dermed kan de avlyse dugnaden på fredag.

- Vi vil gjerne rette en stor takk til Levanger Drift og Montasje AS, Arentz og Munkeby AS, Steen betongpumping AS, Øien Anlegg AS, Erik Okkenhaug og til slutt Halvorsen Pukk og Transport AS. Alle disse har fått utført en stor jobb med flytting av snø som er meget verdifull for oss, men ikke minst meget verdifull for alle dere som besøker oss, skriver Bøhn.

De ønsker også å takke alle som ønsket å stille opp på fredag, og påpeker at de gjerne tar imot hjelp ved en senere anledning. Anlegget kan på grunn av dugnadsinnsatsen holde åpent fra klokken 17.00 til 20.30 i dag (torsdag). - Vi garanterer også åpent anlegg i helga, både lørdag og søndag, fra klokken 10.00 til 16.00. Vel møtt alle sammen til en flott utfartshelg!, skriver nestlederen.