– Ja, jeg syns faktisk det har blitt veldig artig. De er flinke de guttene der, sier Mads Sæther Juul (30), opprinnelig fra Levanger, men i dag bosatt i Oslo.

Han har vært fotoansvarlig på humorserien «Hit for hit», der komikerne Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen portretterer ulike fiktive musikkartister.

Serien ligger nå ute tilgjengelig på NRKs nettsider. Både VG og Dagbladets anmelder triller en femmer på terningen.

Sketsjene til totalt seks episoder ble spilt inn i fjor vår.

–Det var opptak fra februar og ut juni. Vi spilte ikke inn hver dag, men annenhver uke. Vi måtte bytte locations, og slike ting. Jeg fikk jobben da jeg visste av kreativ produsent, og hun meg. En sånn bransjegreie.

–Når kommer du inn i produksjonen?

–Som regel når man har et manus. Da setter jeg og regissøren oss ned for å finne ut hvordan vi løser ting visuelt. Jeg har noen ideer, og han har noen ideer. Så skriver vi ei «shotliste» slik at vi rekker det på den tida vi har.

Han har også jobbet på en annen humorserie – «Karl Johan» på NRK.

–Det er veldig gøy å jobbe med humor. For min del liker jeg å få ting til å se fiksjonsaktig ut med sketsjene. Det er det jeg vil drive med, og da er humor bra å jobbe med. Det er mange forskjellige sjangre man kan leke seg med.

–Du er også så vidt foran kamera i «Hit for hit»?

–Ja, i en tysk musikkvideo med VHS-look. En frekk liten opptreden. Jeg innså da hvor vanskelig det er å levere foran kamera, selv om det jeg gjorde var banalt. Jeg blir imponert over dem som leverer og eksponerer seg selv hver dag. All ære til stjernene!

Utdannet på Lillehammer

Mads er oppvokst på Bruborg, og var en av de første som gikk på medier- og kommunikasjonslinja på Levanger vgs.

Etter VGS ble det ett år på folkehøgskole i Surnadal på Sport og film-linja. Eller som Mads oppsummerer: Gym og kortfilm. Senere gikk han Medieproduksjon på NTNU i Trondheim, før søknaden til Den norske filmskolen på Lillehammer ble sendt uten altfor store forhåpninger. Her har han utdannet seg til filmfotograf.

–Det gikk hele veien, og jeg er glad for det i dag. Jeg trodde egentlig at jeg skulle flytte til Oslo etter Trondheim.

Det er TV han har jobbet med. Mads forteller at han har hatt engasjement i ulike produksjonsselskaper. For tiden har kontrakt med «Norsk Fjernsyn» som blant annet komiker Erik Solbakken står bak.

–Det er deilig å ha litt lengre engasjement, og slippe den litt usikre frilanstilværelsen. Den er ikke alle like glad i, inkludert meg selv. Jeg har kontrakt muligens ut mai, og etter det vet jeg ikke helt hva som skjer.

På YouTube har han bidratt til to lokale hits her i området. I 2007 lagde han «TVNord-Trøndelag»-parodien til Levangerrussens revy det året. I 2015 filmet han «Kalkovnan»-videoen da levangerkompisene i Revykompaniet satte opp revy.

–Det var veldig artig å bidra på den lokale revyen. Stor stas og mye jobb, men ikke noe lønn. Men desto artigere, si!

Noe du savner fra Levanger?

–Det er jo roligere og hyggeligere i Levanger enn i Oslo. Det å kunne bo i et stort hus med fjordutsikt.

Hva savner du minst?

–Ikke noe. Jeg hadde det topp da jeg bodde der. Men er jeg på Levanger ei stund, savner jeg Oslo hvor de fleste kompiser og venner av meg bor i dag.

Beste Levanger-minne?

–Å vinne fotballkamper på Elberg.

Ser du for deg å flytte tilbake?

–Med tanke på jobb er det vanskelig å se for seg med det første. Størstedelen av bransjen min er her. Men jeg kunne tenkt meg å bo ved Oslofjorden, litt utenfor byen. Jeg vil ikke bo i ei lita leilighet hele livet.