Asmund Bjørken sovnet stille inn på Sykehuset Levanger natt til mandag 29. januar, etter et kort tids sykeleie. Han etterlater seg samboer Åse, sønnen Ove, datteren Nina, svigerdatter Liv Sissel, barnebarna Ida, Sondre og Adrian, og oldebarnet Randi.

Et aktivt liv

Asmund Bjørken var egentlig odelsgutt, men å ta over Kålen Øvre hadde han ikke tid til. Da han fikk den muligheten var han etablert i Trondheim med kona Randi, arbeidet som såpekoker om dagene og spilte om kveldene. Senere ble han bilselger hos Grødem & Dyrseth.

Flyttet hjem på gammeldagene

Allerede før han ble konfirmert var han imidlertid ute og spilte i bryllup, på fester og basarer. Så ble han interessert i jazz, og følte han måtte ut fra Verdal, der jazzen hadde dårlige kår.

I 56 år var han gift med Randi. Hun døde brått av hjerneblødning i 2012. For Asmund var det fælt å bli sittende igjen alene, og han flyttet tilbake til hjembygda Verdal. I en leilighet på Ørmelen ble han samboer med Åse Iversen fra Levanger.

Asmund Bjørken var en strålende musiker til det aller siste. Nå har saksofonen spilt sin siste tone fylt av luft fra Asmunds lunger.