Torsdag bestemte Levanger kommune seg for å snu i saken om midlertidige barnehageplasser på Skogn. Det betyr at kommunen ikke overfører de nåværende midlertidige plassene til sin egen, nykjøpte Kosekroken barnehage i framtiden. I stedet blir de 24 midlertidige plassene omgjort til permanente plasser for de tre private barnehagene Skogn Menighetsbarnehage (åtte midlertidige plasser), Hompetitten barnehage (fem midlertidige plasser) og Kårstua barnehage (11 midlertidige plasser).

Avbryter politisk sak

Senere i februar skulle politikerne i Levanger egentlig ta opp de midlertidige barnehageplassene på Skogn, men ordføreren sier nå at den saken blir tatt ut av saklista etter avklaringen fra Fylkesmannen.

Seniorrådgiver for barnehager i Levanger kommune, Hartvik Eliasson, bekrefter at de omgjør de midlertidige plassene nå, fordi grunnlaget for å kjøre en egen sak på omgjøringen har falt bort.

Det gir barnehagene også en forutsigbar inngang på opptakene de står foran, siden barnehagene nå vet hvor mange faste plasser de har uten fare for endringer.

–Barnehagene har jo søkt om en slik omgjøring, men vi måtte avvente denne avklaringen. Det er klart at barnehagene er fornøyde med dette resultatet, sier han.

Barnehagene jubler

Merete Bøhn-Flatås er barnehagestyrer i Kårstua Barnehage, som har hatt 11 midlertidige plasser i fem år. Torsdag jubler hun for nyheten hun fikk servert av kommuneadministrasjonen på formiddagen.

I Kårstua er cirka to årsverk knyttet til de 11 midlertidige plassene, som nå blir permanente. Også styrer Anne Lise Kvannli i Skogn Menighetsbarnehage jubler for avgjørelsen.

For hennes barnehage betyr dette åtte ekstra permanente plasser, i stedet for midlertidige plasser. Ett av årsverkene i barnehagen er også avhengig av de plassene.

958 17 640

tor.johnny.friberg@innherred.no