Det er Levanger Venstres Karl M. Buchholdt som krever at ordfører Robert Svarva (AP) og varaordfører Alf Magnar Reberg (SP) går «ut i krigen» for å sikre opprettholdelsen av et bærekraftig kollektivtilbud i kommunen. Kravet kommer etter at fylkesrådmannen foreslår nedskjæringer i buss- og båttilbud i gamle Nord-Trøndelag fylke, og flere tilbud i Levanger vurderes nedlagt. Saken behandles av det fylkeskommunale hovedutvalget for transport 1. mars.

– Det ligger et særlig ansvar på AP og SP som styrer fylkeskommunen, sier Buchholdt i en pressemelding.

Kutt i buss og ferje

Blant tilbudene som er foreslått nedlagt i Levanger er innstilling av bybussen på lørdager, innstilling av busstilbudet Levanger – Ekne/Skogn to dager i uken og reduksjon i tilbudet mellom Levanger og Steinkjer. Fylkesrådmannen foreslår også kutt i ekstra kapasitet på fergen til Ytterøy.

– Dette er dårlig nytt for lokalsamfunnet Levanger. Selvsagt skal det være lørdagskjøring på bybussene, rutetilbud til Skogn og Ekne, muligheter for utpendling med buss fra Levanger og et fullverdig rutetilbud til Ytterøy, sier Buchholdt.

– Det er ikke slik at vi trenger færre slike ruter, vi trenger flere, sier Buchholdt.

– Går baklengs

Han legger også til at Venstre i Trøndelag har gått inn for en egen ekspressbussrute mellom Namsos og Trondheim.

– I en tid hvor det oppfordres til at flere skal reise kollektivt blir dette å gå baklengs inn i fremtiden, og om Ap og SP på fylkesplan stemmer kuttene gjennom vil det være svært negativt for Levanger, sier Buchholdt.

Han ser derfor ingen grunn til at Svarva og Reberg skal sitte passivt i ro:

– Det er under en uke til 1. mars, og her må de hive seg rundt for å få beholdt viktige kollektivtilbud i Levanger, oppfordrer Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre i pressemeldingen.