Verdals største og beste mopedklubb. Det er beskrivelsen de gir seg selv. Med over 400 likes på Facebook-siden sin er nok også det sannheten.

– Det har vært noen spede forsøk fra King Wheels og Team Bastards på å ta hegemoniet, men de har aldri vært i nærheten, sier Aleksander Karstad.

Hell’s Ugells ble dannet våren 2013. Først under navnet «Mopedgjengen», men det ble fort lagt bort.

– Det ble for tamt, sier Simen Norum, som i stedet lanserte Ugells-navnet med en liten parallell til verdens mest kjente MC-klubb.

Medlemmene har vært stort sett de samme siden oppstarten, og Hell’s Ugells består i dag av rundt ti mopedinteresserte gutter i 17-18-årsalderen.

Moped er best

Norum har fylt 18 og har kjørt opp til bil, mens Karstad og tredjemann som møter lokalavisa, Jørgen Løvstad, begge fyller sent på året.

– Vi skal få med oss hele denne mopedsesongen også, og vi regner med at Simen slenger seg med på noen av turene i sommer også. Det er jo mye bedre å kjøre moped når det er 30 grader ute enn å sitte i en varm og svett bil, påpeker Karstad.

Fjorårets fantastiske sommer gjorde at aktiviteten var rekordstor i klubben.

– Vi kjørte hver dag, med purken på hjul, gliser mopedkjøreren.

Ikke farefull kjøring

Det hadde de egentlig ingen grunn til. Hell’s Ugells er nemlig ikke en mopedklubb som utfordrer skjebnen på offentlig veg, og guttene vil for alt i verden ikke risikere å måtte utsette oppkjøringen til bil på grunn av tullete kjøring på moped. Likevel registrerer de at politiet følger med.

– Jeg tror jeg har blitt stanset 15-16 ganger på moped, men de har aldri hatt noe å anmerke. Da jeg kjørte en moped-firhjuling en gang, med passasjer bakpå, trodde politiet det. Men idet betjenten var i ferd med å skrive ut et forelegg viste jeg vognkortet hvor det stor at kjøretøyet var registrert for to, forteller Simen Norum.

Kødder med WVW

Så guttene føler seg litt uglesett. Ikke bare av lovens lange arm heller. Aleksander Karstad forteller at gjengen i «Weather Valley Wheelies» – grupperingen som har lagt ut videoer av blant annet kjøring på bakhjul forbi et vogntog og en episode der en MC-fører stikker av fra en politipatrulje – heller ikke er så begeistret.

– De liker ikke at vi driver og tuller med dem. De prøver å fremstå som «seriøse», med dokumentasjon på hvor tøffe de er bak styret. Når vi legger ut videoer av kjøringen vår er det med stort innslag av humor, forklarer Karstad.

The Getaway

En av videoene til Hell’s Ugells har samme tittel som politivideoen til WVW, nemlig «The Getaway». Til tonene av Hotel Cæsar innledes videoen med en komisk, grafisk fremstilling av en pågripelse, før Hell’s Ugells selv tar turen ut på vegen og gjør noe så brutalt som å kjøre noen meter på et fortau. Til slutt kjører mopedisten ut på en liknende turveg som også ferden til WVW-føreren avsluttes med.

I den mest sette Ugells-videoen, «The Legends», har de klippet seg selv inn i nyhetsinnslaget som NRK hadde om WVW-kjøringen, som dermed blir en vittig parodi på grupperingen. I videoen utfører også Hell’s Ugells halsbrekkende stunt, som kjøring på bakhjul inne på en parkeringsplass – med beina godt plantet på jorda.

– Christian Ørdal har hjulpet oss med å lage videoene, han er flink, skryter Aleksander Karstad, Simen Norum og Jørgen Løvstad.

Kostbare klubbgensere

I tillegg til egen Facebook-gruppe, Instagram-konto og Youtube-kanal, har mopedklubben ordnet seg med klubbgensere med emblem som de alltid har på når de legger i veg på tohjulingene sine. Eksklusive gensere, som skulle vise seg å bli enda mer eksklusive enn de trodde.

– Vi gikk på en tollsmell gitt, smiler guttene. Genserne ble bestilt fra nettfirmaet Spreadshirt, og genserne ble sendt fra Tyskland. På grunn av frakt og toll endte prisen opp på hele 800 kroner stykket...

Nå som det våres i lufta blir det nye fellesturer i mopedklubben. I vinter har mopedkjøringen stort sett handlet om å komme seg fra A til B for hver enkelt av medlemmene.

– Det hjelper jo ikke en gang med kjeledress og ragga fra mormor. Det er altfor kaldt, sier Karstad.

Langtur i sommer

På de aller beste sommerdagene i år, drømmer guttene om å legge ut på skikkelig langtur. To andre verdalsgutter kjørte til Åre i fjor.

– Det hadde vært kult å kjøre helt til Østersund og overnatte på hotell, sier Aleksander Karstad.

– Det høres fryktelig langt ut på moped?

– Joda, men man må jo ha noe å snakke om den dagen man havner på gamlehjemmet også, gliser Karstad.

Hell’s Ugells er definitivt klar for en ny sesong. Ser du gutter på to hjul i grå hettegenser med uglesymbol på, vet du hvem de er. Slipp de frem. For de tøffeste gutta kjører moped.