Enhetsleder for teknisk drift i Verdal kommune, Bård Kotheim, vedgår at det nesten er noe symbolsk over jobben, der man møtes ved Rinnelva.

– Ja, det er jo det. Og det er nyttig for begge kommunene å gjøre. Det er i god samarbeidsånd at vi sikrer hverandre rent reservevann, sier Kotheim.

Anleggsarbeid

Arbeidere fra Levanger kommune har nå lagt ledningen på sin side av grensen, et rør med omlag 30 centimeter i diameter, fram til Rinnelva. Herfra skal Verdal kommune ta over, og legge ledningen fram til Fætten, der det blir koblet på det ordinære rørnettet i Verdal. Arbeidet som skal gjøres på verdalssida vil bli lyst ut på anbud.

Trafikanter på E6 har de siste dagene kunnet se gravemaskiner og lastebiler på grensen mellom Verdal og Levanger.

Ved krisesituasjoner

Kotheim forteller at dette er en reservevannforsyning som begge kommuner vil dra nytte av. Staten ved Mattilsynet har gitt kommunene pålegg om å etablere en slik reserveløsning.

Han sier at det vil være begrenset hvor lenge en slik forsyning kan hjelpe den ene parten, men anslår det til noen dager.

– Vi skal forsyne hverandre ved krise, sier Kotheim.

Verdalingene får vannet sitt fra Leksdalsvatnet, mens man i Levanger får vann fra Hoklingen ved Åsen, opplyser Kotheim.

Sykehus og industri

Kotheim sier det også er viktig å sikre at industriområdet har tilgang på vann.

– I Levanger har det også vært problem med vannforsyning på grunn av eternitt, og med sykehuset kan det være greit å ha en slik ledning, sier Kotheim.