Det tror i hvert fall teatersjef Ketil Kolstad ved Nord-Trøndelag Teater. Han pratet varmt om prosjektet på frokostmøtet til Verdal Næringsforum i går tirsdag.

– Vi har vurdert to tomtealternativer for det nye teaterhuset, og valget falt på tomta mellom Framgården og Sørgata, sier Kolstad.

Tar parkeringsareal

Arealet er i dag parkeringsplass. Nord-Trøndelag Teater har også vurdert et areal litt lenger mot sør, men har kommet til at det er uaktuelt på grunn av jernbanens framtidige disposisjoner. Coop Inn-Trøndelag står som eier av tomta som benyttes til parkeringsplass for dem selv, Innherreds Folkeblad Verdalingen og politiet.

– Kommunen har sagt seg villig til å hjelpe oss med å kjøpe tomta. Vi håper at den første forestillingen kan oppføres her om to og et halvt år. Da vil jeg være til stede, selv om jeg har flyttet fra bygda, sier teatersjefen. Han har ett år igjen av åremålet som han han valgt å ikke forlenge.

Coop Inn-Trøndelag er positive til planene.

– Vi har diskutert saken, og vil gjerne utvikle hele kvartalet som omfatter både Tindved og Framgården. Kommunen vil få en viktig rolle videre i dette prosjektet, sier disponent Unni Storstad i Coop Inn-Trøndelag.

Ideell plassering

– Dette må være tidenes mulighet for Verdal sentrum. Vi håper nå at alle gode krefter kommer sammen og samler seg om dette konseptet; både næringslivet og det offentlige. Denne plasseringen av teaterhuset like ved oppgangen fra jernbaneundergangen er ideell.  Endelig får vi brukt jernbanen til noe positivt. Nå må vi bruke tida godt framover og jobbe raskt. Det er viktig at det ikke går for lang tid før det skjer noe, mener Svenn Frøseth som nå er prosjektleder ved Tindved.

I tråd med Snøhetta-skisser

Fasaden på det nye teaterhuset er tenkt videreført fra fasaden på Framgården. Arkitektfirmaet Pir II i Trondheim har laget en mulighetsstudie for teaterhuset og skissen i hovedbildet over.

– Det er i tråd med ideene Snøhetta i sin tid hadde. Og selv om det er Coop som fortsatt eier grunnen, så har vi fått lov til å prosjektere på den to mål store tomta, poengterer Frøseth.

– Dette er viktig for sentrum. Vi vil nå ta kontakt med kommunen, forteller Therese Troset Engan, som er styreleder i Verdal Næringsforum.

Stor politisk vilje

Ove Morten Haugan er leder for komite plan og samfunn i Verdal. Han synes planene er en meget interessant sak for kommunen.

– Dette er viktig for sentrumsutviklingen, og kommunen har her en sentral rolle. Det er en sterk vilje både politisk og administrativt for dette prosjektet. Ambisjonen er nå å få dette inn i budsjettet for neste år. Det er et skikkelig «kna-prosjekt». Jeg har også lagt merke til de ønsker og krav som teateret og teatersjefen har. Dette må vi bare få til. Dette teaterhuset skal vi ha til Verdal’n, understreker Haugan og får positive kommentarer fra flere av deltagerne på frokostmøtet.

– Dette handler om at på Verdal så får vi til noe. Det hele handler om merkevaren Verdal sentrum. Dette er et prosjekt som vil bidra til byutvikling, sier senterleder Tove Merakerås Nesset på Amfi på motsatt side av jernbanen.

– Dette blir veldig bra. Dette er noe som gir muligheter, og det er viktig at kommunen nå har stort trykk på dette, mener eiendomsutvikler Trond Stensland.