For til nå i år har våren og sommeren vært direkte skral. Tre usle sommerdager er alt, og langt over 20 grader har det ikke vært.

21. og 22. juni var maksimumstemperaturen på vårt områdes offisielle målestasjon i Leirådal 21,2 og 22,5 grader. Dessuten ble sist søndag så vidt registrert som sommerdag, med 20,5 grader som det høyeste.

Du hørte riktig

Men torsdag 2. juli, da er det bare å kaste klær og hemninger. Vi kommer til å få rundt 30 grader på det meste. Ja, du hørte riktig. RUNDT 30 GRADER PÅ DET MESTE!

– Det kommer varm luft fra høyden nå, som gjør at det blir ganske lommelt på onsdag. Da kan det bli litt regn, men også noe sol. På de beste stedene kan det bli opp mot 20 grader på onsdag. Med den varme luften liggende blir det ti grader varmere når skydekket sprekker opp og vi får sørøstlig vind på torsdag, sier meteorolog Anna Reistad ved værvarslinga på Vestlandet til Innherred.no.

Hun utelukker ikke 30 plussgrader på de beste stedene utpå ettermiddagen torsdag.

I fjor på denne tiden hadde vi allerede hatt to lengre varmeperioder i mai og begynnelsen av juni, og til sammen 18 dager med over 20 grader, mange av dem langt oppe på 20-tallet. Riktignok har nok folk glemt at det i perioden fra 12. juni og ut måneden ikke var en eneste sommerdag.

Da ble det en lang rekke av sommerdager fra inngangen til juli, og tropevarmt i fire uker fra 5. juli.

Bare én dag

Torsdagens voldsomme hete innleder neppe noen langvarig varmebølge.

– Allerede fredag får vi et kraftig temperaturfall i forbindelse med at en kaldfront kommer inn. Det er også utrygt for torden da, sier Reistad.

Lørdag og søndag kan det bli riktig så fint vær, selv om temperaturene vil være langt fra så høye som på torsdag.

Så herved er oppfordringen gitt: Stryk alle avtaler torsdag, nyt den ene tropedagen vi får på en god stund.

GLADMELDING: Meteorolog Anna Reistad har gode nyheter for torsdagsværet.