Venstres stortingsrepresentant Abid Q. Raja sykler Norge på langs i sommer, for å fremme sykkelens fortreffelighet både som mosjon og fremkomstmiddel. I tillegg til å sette sykkelveger og sikkerhet på dagsordenen skulle han klokken 14.30 onsdag være på Shell-stasjonen i Vinne og sette søkelys på den ulykkesbelastede strekningen ned Mulelia og videre mot Verdal på E6.

Men ti over halv tre var Raja fortsatt ikke kommet til Levanger på sin dagsetappe som startet i Trondheim klokken 10.00 på formiddagen. Verdals varaordfører Kristin Johanne Hildrum hadde møtt opp for å ta en diskusjon med stortingspolitiker Raja, som også er nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. Siden hun hadde nye avtaler utover ettermiddagen, måtte hun derfor dra fra Shell-stasjonen lenge før Raja kom dit.

– Har det for travelt

Hun tok seg likevel tid til å dele sine umiddelbare tanker om alle ulykkene i Mulelia med Innherred.no.

– Folk må ha det for travelt. Jeg opplever ikke Mulelia som uoversiktlig, så det er vanskelig å finne noen annen åpenbar forklaring, sier Hildrum.

I så måte mener hun sykkelen som fremkomstmiddel burde ha sine klare fortrinn.

– Det skjer jo ulykker på sykkel også, men ikke i Mulelia på samme vis som alle trafikkulykkene, konstaterer Hildrum.

Selv om hun aldri fikk noe møte med Raja, er hun positiv til initiativet hans.

– Da jeg dro ut for å treffe ham var det fordi jeg er opptatt av hvordan Venstre kan være pådrivere for å løse den trafikale situasjonen i fylket, sier Hildrum.

Fylkesleder måtte vente

På Shell Vinne stod også Venstres fylkesleder Tor Arne Garnvik, som måtte ta seg tid til å vente på sin partifelle fra Stortinget. Garvik skulle sykle sammen med Abid Q. Raja innover til hjemkommunen Steinkjer, der Garnvik sitter i kommunestyret og formannskapet. Til daglig jobber han som lærer ved Egge ungdomsskole.

Etter middag og overnatting på Steinkjer går turen videre til Namsos for Raja og nye sykkelkompiser torsdag formiddag.

På turen fra Levanger er syklister fra Sverre med ham, og tidligere på turen som startet ved Lindesnes har mange ulike personer og grupperinger hengt seg på over kortere og lengre distanser.