I løpet av de siste tre årene har Coop Inn-Trøndelag investert 180 millioner kroner i nye butikker i Vuku, Straumen i Inderøy og på Stekket i Verdal. I tillegg har de bygget nye bensinstasjoner, blant annet på Gråmyra. Før de neste storprosjektene tar samvirket lærdom fra Levanger-utbyggingen.

– Vi er nå i ferd med å gjøre ferdig Mega-butikken i Levanger. Sett i lys av det ser vi at det er krevende, koster penger og tar tid å bygge mens kundene handler i samme butikk. Derfor vurderer vi en løsning hvor vi bygger en helt ny Mega i Verdal sentrum mens den eksisterende Mega-butikken er åpen som før. Da får vi overflytting i løpet av noen få dager, sier styreleder Stein Ivar Larsen i Coop Inntrøndelag.

Byggevare-drive in

Samvirket har sikret seg tomteareal på søndre del av parkeringsplassen ved Coop i sentrum. Der kan de bygge en helt ny butikk i stedet for å pusse opp det gamle bygget. Likevel er det et annet storprosjekt som skyver Mega-planene til ubestemt tidspunkt.

– Vi er godt i gang med planleggingen av en ny Coop Extra Bygg på NTE-tomta, hvor vi har kjøpt tomt. Det blir en hypermoderne byggevarebutikk med drive in-løsning, butikk og stort lager. Vi ser at vi ikke klarer å håndtere særlig mye mer enn ett stort prosjekt i gangen, så vi overlater Mega-planene i Verdal sentrum til det nye styret etter sammenslåingen med Trondos, sier Larsen. Det er foreløpig ukjent hva en nybygging av Coop Mega i sentrum vil koste, men storutbyggingen på NTE-tomta har en omtrentlig kostnadsramme på 100 millioner kroner. Det blir det første store utbyggingsprosjektet på området, med anslått byggestart rundt årsskiftet.