Sørholt Selskapsmat har drevet i samme lokaler på Mule nå i snart 20 år. Før den tid drev innehaver Asbjørn Sørholt i kjelleren på bolighuset som ligger vegg i vegg med de nåværende lokalene rett ved den gamle E6-traseèn på Sætersmyra. Han vil ikke forveksles med Sørholt Landhandleri, som tidligere het Innherred Økomat, som ligger på motsatt side av veien.

Sørholt Selskapsmat har i alle disse snart 30 år vært en trofast leverandør av god norsk mat til barnedåper, konfirmasjoner, bryllup og andres større arrangementer på Innherred. Men det hender det også dukker opp kunder fra Trondheim i sør til Steinkjer i nord også, så ryktet om den gode maten har nådd rimelig vidt omkring.

Er ikke på Rinnleiret

I flere år drev også firmaet med servering av søndagsmiddag i den gamle kasernen på Rinnleiret. Dette ble fort et populært tiltak med god norsk husmannskost i rause porsjoner. For fem år siden bestemte de seg imidlertid for å legge ned tilbudet.

– Det ble rett og slett for mye arbeid, da vi også hadde mye catering-bestillinger. Vi var i ferd med å slite ut arbeidsstokken, sa Asbjørn Sørholt til Innherred da vi var på besøk forleden. I ettertid har det vist seg at dette var en fornuftig beslutning for firmaet. I dag har de fullt opp med leveringer rundt om på Innherred, samt at det daglig er innom kunder i butikken for å kjøpe fersk hjemmelaget mat enten til lunsj eller middag.

– Vi synes derfor det er beklagelig at mange tror det er vi som driver på Rinnleiret fortsatt, sier Sørholt.

Han har blitt fortalt at det er noen som har fått levert mat fra et firma, som vist nok skal ha tilhold i den gamle militærforlegningen, og som ikke har vært helt fornøyd.

– Jeg skal ikke ta stilling til hverken kvalitet eller mengde mat som blir levert av andre, men ønsker å presisere at vi sluttet på Rinnleiret for flere år siden. Nå produserer og leverer vi kun fra våre lokaler på Mule, sier Sørholt.

Sommerbåten

Asbjørn Sørholt har vært i bransjen lenge. Allerede i 1970 tok han sin kokkeutdannelse på den gamle ærverdige kokk- og stuertskolen som lå på Ladehammeren i Trondheim. Etter dette ble det noen år på sjøen, før han jobbet som institusjonskokk en stund før han bestemte seg for å starte egen virksomhet.

Det som er et artig poeng i disse dager for Asbjørn Sørholt er at både før og etter han tok sin utdannelse i Trondheim, så jobbet han tre år på hurtigruteskipet «Ragnvald Jarl». 8. juli klapper nemlig den samme «Ragnvald Jarl» til kai i Levanger, men da under navnet «Sommerbåten». Da sender «Sommeråpent» direkte fra Levanger havn samme kveld, og dit har kokken fra Mule tenkt seg.

– Ja, dit skal jeg. Jeg håper jeg kan få muligheten til å komme om bord og se om mye er forandret på de 35 årene siden jeg var der sist. Jeg må jo benytte sjansen når den gamle traveren kommer hit, avslutter en forventningsfull Asbjørn Sørholt.