Halve 2015 er forbi. Tollvesenet utga torsdag sine tall for beslag fra og med januar til og med juli. Totalt sett har mengden amfetamin, ecstasy, dopingmidler og GBL avdekket i Norge økt dramatisk sammenlignet med samme tidsrom i 2014. I løpet av de første seks månedene har de også beslaglagt 260 000 liter øl, 34 000 liter brennevin, 30 000 liter vin og 6 millioner sigaretter på landsbasis.

Men på Ådalsvollen i Verdal har utviklingen vært positiv. Bjørn Arild Sørlie i Tollvesenet forteller om en fin utvikling med få alvorlige tilfeller så langt i år.

To anmeldelser

– Det har vært et par forelegg, selvfølgelig, men få store saker, sier Sørlie.

På årets første seks måneder har man bare vært borti to anmeldelser ved Ådalsvollen. Den største av dem omfattet 2400 sigaretter, 95 liter øl og 9 liter brennevin. Den andre var på 18 liter brennevin, 18 liter vin og 63 liter øl.

– Det er de største sakene våre på Ådalsvollen så langt - og vi har ikke stått der noe mindre i år enn tidligere, poengterer Sørlie.

– Hittil har det vært greit der oppe, men mye kan skje på et halvt år, slår Sørlie fast. Han tror årsaken til nedgangen og roligere tider på Ådalsvollen kan være de nye kvotene. De kan du lese om på Tollvesenets hjemmeside ved å trykke her.