Tre sultne, utmattede og dehydrerte kattunger ble funnet skrikende utenfor et bolighus i Sandstien i Vinne torsdag. Ensom og forlatt, uten noen kattemor i nærheten.

– Den ene var sår på nesa, så det var tydelig at han hadde lett mye etter mat, sier Brit Arna Susegg, presseansvarlig i Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag.

Kattungene var bare en måned gamle, og hadde nok ikke klart seg mye lenger om ikke de hadde blitt tatt inn av Dyrebeskyttelsen til slutt.

Lykkelig slutt

Beboerne ved huset i Sandstien tok kattungene med til dyreklinikken for avliving, men så kom det noen som sa de kunne ta hånd om dem. Da disse personene fant ut at det ble mye styr med mating og slikt ble pusekattene overlevert til dyrebeskyttelsen. Der ble de vaksinert, chipmerket og sendt til en av deres 21 hjelpehjem. Det samme hjemmet hadde nettopp tatt inn en kattemor og tre andre unger, og moren tok disse tre nykomlingene raskt til seg.

Nå lever de godt i sitt nye hjem helt til noen kommer å adopterer dem, noe som tidligst blir om to måneder, da de er gamle nok til å stå på egne bein.

– Heldigvis ble det en lykkelig slutt for kattene, sier en glad Susegg.

Mistenker feriedumping

Selv om dette tilfellet endte godt synes Susegg det er tragisk at folk kan behandle kattene sine slik.

– Å forlate tre såpass unge katter er å etterlate dem til døden, konstaterer hun.

– Vi mistenker at det er noen som har dratt på ferie og ikke kunne tatt hånd om kattungene, og dermed bare forlatt dem.

Slike tilfeller forsterker viktigheten av sterilisering av hannkattene, mener hun.

– Når man ikke steriliserer kommer det nye kattunger. Det er et viktig ansvar ved å ha en katt, og om flere steriliserer kan vi unngå dyretragedier. Men heldigvis ble disse tre funnet.

Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag hentet kattene i går, fredag, og la ut en oppdatering på sin Facebook-side. Der oppfordrer de alle med opplysninger om hendelsen til å kontakte dem på vakttelefon på 405 50 967 eller på e-post, der adressen deres er db.nordtrondelag@gmail.com. Man kan også varsle mattilsynet.