For rundt to uker siden ga Verdal Gartneri 50 ampler med lobelia til Verdal sentrum. Disse ble satt ut på Minsaas plass, i Johannes Bruns gate, Nordgata og Jernbanegata.

– Det var litt «kleint» at gatene var helt tomme for pynt, sa Torbjørn Guddingsmo i gartneriet til Innherred.no da. Deretter ble sentrum pyntet med fine, blå lobelia.

Nå, fjorten dager senere, er ikke blomstene så flotte lenger. Fargen er borte, og lobeliaene har blitt ganske så slappe av seg. Dette har en av Innherreds lesere bitt seg merke i, og sett det samme tilfellet med visnede blomster både ved servicekontoret, kinoen og utenfor banken.

– Dette er sørgelig, særlig for Guddingsmo, skrives det i en mail til avisa.

Gartneren er varslet

Det skal ha blitt avtalt mellom Verdal Gartneri og kommunen at sistnevnte skulle vedlikeholde blomstene. Tydeligvis har det vært litt uklart hvem som skal ha hatt ansvaret innad. Når Innherred kommer i kontakt med kommunen fredag morgen, har de selv hatt en liten runde om lobeliaene.

– Var det deg jeg så ta bilde av blomstene utenfor servicekontoret for noen dager siden? spør resepsjonisten avisa.

– Jeg prøvde å sjekke opp hvem som hadde ansvaret, men jeg fant ikke ut noe, forteller hun videre.

Ingeniør ved teknisk drift, Oddvar Govasmark, har heller ikke svar på hvem som var ansvarlig i første omgang.

– Dette vet jeg ingenting om, men jeg fikk et spørsmål fra servicekontoret i går, så nå har vi spurt gartneren vår om å gjøre noe med det, sier han fredag morgen per telefon.

– Er ikke dette litt seint?

– Det kan jeg ikke svare på. Det er ikke dette jeg driver med til vanlig. Så det passer bra at gartneren gjør det, svarer Govasmark.

– Trasig

Gavmilde Torbjørn Guddingsmo har selv sjekket at kommunen vanner blomstene hans, og har sett de ansatte ved flere anledninger vedlikeholde lobeliaene.

– Men det er tydelig at noen ikke får nok vann, sier Guddingsmo.

– Det er litt trasig at de visner når vi først har gitt dem bort, synes han.

Lobelia er heller ikke den billigste blomsten, men det er likevel pynteverdien som er viktigst for Verdal Gartneris Guddingsmo. Men, så lenge blomstene bare er slappe - og ikke visnet helt brune - skal det fortsatt være håp for lobeliaene.

Skal gjøre sitt beste

Kommunens  gartner, Anne-Kristin Haarberg, er fullstendig klar over situasjonen, og begrunner den med følgende:

– Jeg har vært på ferie, og mine sommerhjelper har dessverre ikke fått det til skikkelig.

– Men nå skal vi gjøre det vi kan for å få blomstene til å komme seg igjen, lover Haarberg.