Torsdag kveld var 12 år gamle Thomas Aspås Pedersen på fisketur i Leksdalsvatnet sammen med sin far og gammelonkel. Tidligere på kvelden hadde han fått tre fisker på omtrent 300 gram, men det var kveldens fjerde fisk som stjal all oppmerksomheten.

- Vi satt og dorga da dette beistet beit på. Thomas veivet inn og strevde, og fikk den inntil båten. Vi ropte på nabobåten, som kom og kastet en hov over i vår båt. Da vi fikk dratt den opp. Ellers hadde vi ikke fått tak i fisken, forteller gammelonkelen Magne Øygarden entusiastisk når han kommer nedom lokalavisa dagen etter.

- Det ble veldig dramatisk, sier han.

Fisken viste seg å være på 2875 gram.

- Thomas fikk store øyne og ble helt stum. Han har ikke opplevd maken til fisketur. Vi var fornøyde med de tre første fiskene, men vi ble stumme da dette beistet kom opp. Eller… det kan hende jeg ropte og skrek. Vi var jo livredde for å miste fisken, da er det ingen som ville trodd oss, forteller Øygarden.

Fisken ble overlevert Thomas sin mormor. Nå lurer bestemor Ingebjørg Pedersen på om det har blitt fanget en så stor fisk med stang i Leksdalsvatnet tidligere.

- Det blir jo litt konkurranse når den er såpass stor, sier hun.

De er usikre på om det omtalte «beistet» er en laks eller ørret, og vil gjerne høre om det er noen som har tatt en større fisk med stang i Leksdalsvatnet tidligere.