– Hva er bakgrunnen for dette?

– Jeg fikk en utfordring som jeg ikke kunne si nei til. Det er «steikartig» å jobbe med martnan, men Røde Kors er en interessant organisasjon. Jeg fikk dette tilbudet i midten av juni, og det hele har skjedd i samråd med Bjarne Sørgjerd som er leder i Verdal Næringsforum, sier Dillan og legger til at han starter i den nye jobben førstkommende mandag.

– Hva består jobben i?

– Jeg skal være rådgiver i Røde Kors, og jeg skal blant annet jobbe mye med beredskapsplaner mot alle kommunene i Nord-Trøndelag.

Ny leder fra Nordland

Ståle Johansen (38) er navnet på den nye «martnasgeneralen» i Verdal. Han kommer opprinnelig fra Mo i Rana, men han har bodd og jobbet i Verdal siden 2010. Han starter som ny leder for «Øras Dager» ved månedsskiftet.

– Jeg fikk tilbudet om denne jobben i forrige uke, og da ble jeg veldig glad. Dette tyder på at det er noen som har trua på en. Rett og slett en tillitserklæring, smiler Såle og legger til at har en god del erfaring med organisasjonsarbeid.

– Han har den viktigste egenskapen som kreves for en slik jobb, nemlig det å være trivelig, humrer Dillan som har kjent Ståle i noen år.

– Jeg har bestandig hatt som «mantra» å være bli og hyggelig, uansett, poengterer nordlendingen som gleder seg stort til å ta fatt på den nye jobben.

– Vi hadde flere alternativer på blokka, men vi fikk gode anbefalinger på Ståle gjennom bekjente, poengterer Sørgjerd.

Garanterer finvær

I en liten overgangsperiode vil Dillan være med og bistå i arbeidet med «Øras Dager» som går av stabelen om tre - fire uker. Han vil være en slags «Sjuende far i huset».

– Du må også få med at Arne Espen har fått et siste viktig oppdrag i martnaskomiteen. Nemlig å sørge for at det blir fint vær i de fire dagene arrangementet pågår, sier lederen i Verdal Næringsforum med et lurt glimt i øyet.

– Jeg har jo bestandig fått skylda for det dårlige været under martnan. Derfor synes jeg det nå var riktig av meg å ta ansvaret for værforholdene denne gangen også, slik at ikke riktig alt blir overført til Ståle med en gang, småhumrer den nye rådgiveren i Norges Røde Kors. Denne organisasjonen feirer for øvrig 150 års jubileum i år, og i den forbindelse kommer president Sven Mollekleiv til Stiklestad på selveste Olsokdagen 29.juli. Han vil da holde et foredrag som heter «Møte med verden – elendighet og mulighet». Etter foredraget skal Mollekleiv delta på en inspirasjonssamling for medlemmer i Røde Kors. Nord-Trøndelag Røde Kors vil denne dagen være på Stiklestad med en egen infostand, historisk Røde Kors løype og andre aktiviteter. Mollekleiv vil avslutte dagen med å se «Spelet om Heilag Olav».