Tirsdag er en av sommerens travleste dager i Levanger sentrum, når alt av telt, boder og scener skal rigges til for flere titalls bodholdere, serveringssteder og andre tilbud. Sommermartnan er en årviss tradisjon som krever stor lokal dugnadsinnsats, og lokale krefter fra bedrifter, lag og foreninger var i full sving fra morgenkvisten på torgområdet. Onsdag formiddag er nemlig bodene og martnan i gang.

Samlingssted

- Nå rigger vi oss klare til martnasquiz onsdag kveld. Med dette storteltet på plass har vi fått en enda bedre plassering enn i fjor, så dette blir kjempebra, sier restaurantsjef Kristin Norberg Norum ved Restaurant Backlund. De lager nå servering og benker i det store matteltet ved paviljongen.

- Dette blir en uformell plass å samles i trivelige omgivelser, sier Backlunds pubvert under martnan, Emil Snerting, som ser fram til å jobbe fra torget i noen dager.

Helt fullt

På torget pågikk det tirsdag formiddag også en rekke andre monteringer av blant annet nyinnkjøpte bodtelt, som er nye av året. Svein Kvarving i Levanger Næringsforum er fornøyd med framgangen.

- Vi begynner å få god kontroll på det meste, sier han med et smil og melder om fullsatte bodplasser på hele området.

- Vi er faktisk i ferd med å sette noen boder opp i sidegata i tillegg, sier han fornøyd.