Det er østersundsprofilen Daniel Kindberg som sammen med den tidligere hockeyspilleren Markus Näslund, kjent fra NHL, som har kjøpt Dæhlies og Stiklestad Eiendoms andeler i det gigantiske leilighetsprosjektet.

De to svenskene sitter dermed med 85 prosent, og eier prosjektet sammen med Skistar (15 prosent) som på sin side blir med videre. Salget ble offentliggjort tirsdag morgen.

Stiklestad Eiendoms andel var før handelen 34 prosent. Selskapet benyttet seg av sin opsjonsmulighet til å bli med på salget til samme pris. Ifølge styremedlem Vidar Burmo i Stiklestad Eiendom fant de det riktig å trekke seg ut, blant annet fordi selskapet ikke kjenner de nye eierne.

– Tjente dere penger?

– Ja.

Burmo vil imidlertid ikke fortelle hvor mye det er snakk om.

«Dæliebyen AB» har i fem år blitt prosjektert av den norske skilegenden, og det med god hjelp av nettopp Stiklestad Eiendom. Prosjektet, som er lokalisert i Rödkullen i Ullådalen, har en målsetting om åtte til ti tusen sengeplasser. I planarbeidet har prosjekteierne imidlertid møtt noen skjær i sjøen.

Planene har vært omdiskuterte, og ikke alle har vært like begeistret for at det som i dag er et friområde benyttes til utbyggingsformål.

Daniel Kindberg sier til ÖstersundsPosten at han ikke tror dette prosjektet har vært noe mer omstridt enn andre utviklingsprosjekter i samme størrelse.

Ifølge den svenske statskanalen SVT var det Bjørn Dæhlie som først tok kontakt med de nye eierne.

– Når man finner de rette kjøperne, kjennes det trygt å selge. Nå har vi to stabile investorer som er lokalt forankret. Det lover godt for at prosjektet skal kunne fullføres, sier Bjørn Dæhlie til SVT.