I Levanger har antallet registrert ledige økt med 17 prosent det siste året. Verdal har i samme periode hatt en vekst i arbeidsledigheten på 11 prosent.

NAV sier i en pressemelding at 2 149 personer i Nord-Trøndelag står uten arbeid i juli. Dette er 151 flere enn på samme tid i fjor og tilsvarer en økning på 8 prosent. Totalt er 3,2 prosent av arbeidsstyrken i Nord-Trøndelag registrert som helt ledige.

– Den økte ledigheten i Nord-Trøndelag henger sammen med ledighetsutviklingen i bykommunene og utviklingen innenfor industrien, ingeniør- og ikt-faget og helse og omsorgssektoren. Dette kommer tydeligst til uttrykk i Verdal og Levanger. I industrikommunen Verdal er ledigheten på 4,6 prosent – det tilsvarer 347 personer, hvorav 112 er innenfor industrisektoren, og er en økning på 11 prosent sammenlignet med juli i fjor, skriver NAV Nord-Trøndelag i pressemeldingen.

I Nord-Trøndelag er det for juli registrert 373 helt ledige med bakgrunn fra industrien, 30 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Av andre næringer er det vært å merke seg at innenfor reiseliv og transport, samt butikk og salgsarbeid, er henholdsvis 13 og 3 prosent færre ledige i juli sammenlignet med samme tid i fjor.

215 ledige stillinger ble meldt inn til Nav Nord-Trøndelag i juli.

Det er 3 prosent færre enn for samme periode i fjor. Flest ledige stillinger finner vi innenfor helse, pleie og omsorg.