Sportsklubben Nessegutten arrangerte også i år anderacet under Levangermartnan. Nærmere 1000 ender ble kjøpt i lotteriet, og lørdag ettermiddag ble endene kastet ut fra Sundbrua.

Retningssans

Men det er ikke fart som er viktigst når endene konkurrerer i anderacet. Ifølge konferansier Sturla Lorås gjelder det å ha retningssans for å bli de 15 første som kommer fram til robåten som plukket opp endene.

– Det er en tungvint måte å gjennomføre et lotteri, men det er artig da, sier Lorås.

29 ender jukset

Hele 29 ender av 970 så sitt snitt til å ta en snarvei ved å stikke under lensen som var lagt ut i Sundet, i stedet for å gå i mål og bli registrert på vanlig måte. Sportsklubben Nessegutten svarte med diskvalifikasjon av luringene, som helst ville fortsette ferden i nokså stor driv og hastighet bak mål og videre ut i fjorden. De ble imidlertid innhentet av Nessguttens egne andejegere med og uten hov - før de nådde kjølvannet av Innherredsferja.

15 premier

Det ble delt ut premier til de med de 15 første endene. Førstepremien, et gavekort på 7500 kroner, gikk til Helge Einar Skjærpe. Ulrik Aune–Rehn hadde satset på anda som kom på andreplass, mens tredjeplass sikret anda kjøpt av Bjørg Gullbrå Jenssen.