Lørdag kveld var det torgfest på Levanger, noe politiet forberedte seg til med ekstra mannskap for natten. Og de skulle få nok å holde på med i Levanger denne kvelden.

Klokken 23.12 fikk de inn en melding fra Staupshaugen i Levanger. Et par ungdommer, født i 1999, hadde blitt i overkant beruset under et vorspiel, noe vennene varslet politiet om. En patrulje dro ut til stedet, og kjørte etter hvert hjem to 16-årige gutter. En del foreldre ble oppringt, og saken blir fulgt opp med bekymringssamtaler over helga.

– Det er veldig trasig at de skal bli fulle, men det er vel sånt som skjer, sier operasjonsleder Bård Krogstad til Innherred.no søndag morgen.

Slått ned

Litt senere på kvelden, 00.25 ved torget, måtte en person kjøres av politiet til legevakten. Denne personen er en mann i 20-årene fra Verdal, og skal ha blitt slått ned, men selv visste han ikke hvem som hadde gjort det. Ifølge den første meldingen politiet fikk den fornærmede nesa knekt og kuler i pannen, uten at de har noen oppdatering etter sykehusbesøket.

– Nå må vi avhøre han og se om vi finner ut hvem som har gjort dette. Det ble ikke nevnt noen vitner i saken, så vi har ingen flere opplysninger akkurat nå, sier Krogstad om hendelsen.

Saken er ikke anmeldt enda, og må eventuelt gjøres av fornærmede selv.

Bortvist fra Banken

En time etter nedslåingen kom det en ny melding fra sentrumsområdet. En dørvakt ved Banken disco & bar var den som varslet fra, etter å ha strevd med en vanskelig gjest. En sint mann i 30-årene slo rundt seg og skapte kaos, men politiet ankom stedet og fikk raskt kontroll. Mannen roet seg, men ble bortvist etter oppførselen.

Ville ikke ha hjelp i slåsskamp

Kvart på to oppsto det et slagsmål mellom fire menn, med to på hver side av bråket. Alle fire er i 20-årene.

– Det var nok ikke så alvorlig. Det var mest høy kjeftbruk, men det ble vel delt ut ei ørtæv, sier Krogstad.

Politiet oppsøkte situasjonen, men ingen av kamphanene ville ha noe hjelp, og hendelsen endte ganske raskt.

– Blir dette anmeldt?

– Jeg vet ikke, det er opp til partene selv. Kanskje en av dem våkner og har vondt i dag, svarer Krogstad.

Dyttet politimann

Klokken 03.38 ble en mann i 30-årene fra Levanger pågrepet ved torget.

– Mistenkte var i krangel med andre personer ved stedet, og patruljen vår gikk derfor bort til han og snakket til han, og ba han om å gå vekk. Da dyttet han en polititjenestemann slik at han ramlet, forteller Krogstad.

– Derfor skulle han pågripes, men han motsatte seg pågripelsen, og dermed ble det basketak der også til vi fikk han i håndjern. Han var urolig helt til han kom til arresten på Steinkjer.

Mannen anmeldes nå for vold mot politiet.