I Verdal er nemlig Ole Morten Larsen kjent for sine sykkelturer–både til lands og til vanns–som han ofte filmer og legger ut på Youtube etterpå. Han har investert i to elvesykler for å gjøre dette mulig. Det er en ganske vanlig sykkelramme, to luftputer som enkelt blåses opp og en propell som er knyttet til sykkeltråkket. Doningen bestilte han fra firmaet Akwakat på New Zealand, og i fjor skrev Innherred (den gang Verdalingen) om at han syklet på Verdalselva.

Denne gang er det ferden opp Rinnelva første august som har fått plass på hans Youtube-kanal. Sønnen Rune Morten Larsen er også med. Turen langsmed kommunegrensa gikk oppover elva fra Havfrua og under E6-en og tilbake igjen. På tilbaketuren besøker de også Ner-Rinnan.

– Det var en kjempefin tur, med stor flod. Da kom vi oss under E6 også, som du sikkert ser. Man kommer også så nært dyrelivet langs elva, sier Larsen senior om turen deres.

I dag, tirsdag, la de ut på nye eventyr. Levangerelva var ruten som skulle «sykles», og man kan forvente en videpoppdatering i løpet av de nærmeste dagene.