I går gikk leder i Verdal FrP Arne Leonhardsen ut med en offentlig beklagelse etter at Hermann hadde uttalt at et ordførerbytte i Verdal ville føre til mer demokrati i kommunestyret.

Ikke informert om beklagelse

I dag bryter Hermann med lokalpartiet, på grunn av det som har utviklet seg til et anstrengt forhold til FrP-lederen. Det opplyste han i en pressemelding tidlig torsdag ettermiddag.

– Beklagelsen som ble sendt ut uten at jeg i det hele tatt var informert om den, var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Hermann til Innherred.no.

Han synes styret heller burde gått i dialog med ham istedet for å ile ut i media med en beklagelse han selv ikke støtter.

Står fortsatt for FrP-politikk

I pressemeldingen gjorde han det klart at han ikke angret på noe av det han sa til Trønder-Avisa tidligere denne uka.

– Jeg står inne for alt jeg har sagt i media. Når jeg ikke har styret i lokallaget med meg, og forholdet mellom meg og lokallagslederen dessverre har blitt så dårlig, ble det umulig å fortsette, forklarer Hermann, som inntil nå har vært svært motivert for å drive FrP-valgkamp i Verdal.

På spørsmål fra Innherred.no er han klar på at han rent politisk fortsatt støtter den politikken som FrP står for, selv om han ikke kommer til å delta i lokale styremøter fremover.

Ordførerbytte og kommunesammenslåing

Han vil fortsatt stå øverst på FrP-lista, men som politisk uavhengig. Han vil jobbe for å gjennomføre det folk kjenner ham for etter tolv år i lokalpolitikken. Hermann trekker frem særlig to saker han vil jobbe for.

– Ordførerbytte i Verdal, og ja til kommunesammenslåing, men jeg kunne naturligvis nevnt flere, sier han til Innherred.no.

Tverrpolitisk samarbeid må til

Skulle Hermann få mange nok stemmer selv, vil han være ordførerkandidat i egen person, men han står fortsatt ved at han vil støtte Marit Voll (Sp) som ny ordfører, hvis det er hun som skal til for å vippe sittende ordfører Bjørn Iversen ned fra tronen.

– Etter mange år i politikken har jeg lært mye om samarbeid på tvers av partigrenser, og hvordan politikk fungerer både i møterommet, på gangen og i media. Det er kanskje akkurat dette som er årsaken til de samarbeidsproblemene som har oppstått, antyder John Hermann.