Aria Rad, Karine Eline Groven og John Helge Steinkjer Saltvik i Levanger ungdomsråd tror Stadionparken vil gjøre at færre ungdommer vil henge på Torvet i Levanger.

Allerede mye brukt

Stadionparken har offisiell åpning klokka 17.00 torsdag, men skateanlegget har stått klart lenge og allerede vært mye i bruk av ungdommer. Med en bane for ballspill og stor boltreplass mener ungdområdet at Stadionparken vil bli den nye møteplassen for ungdom.

– Det har blitt kjempefint her og det er artig at så mange bruker den, sier leder Groven i Levanger ungdomsråd.

– Nå har vi en plass å være. Og foreldre kommer til å vite hvor ungdommene er når de drar til sentrum, sier Rad.

– Dette har blitt en park som alle har til gang til. Vi er kjempefornøyd, sier Saltvik.

På den offisielle åpningen vil flere aktører bidra med aktiviteter, deriblant Levanger ungdomsråd, som arrangerer hesteskokasting og ballspill. Ordfører Robert Svarva står for den ofisielle åpningen og det blir også tale ved sykehusdirektørdirektør Arne Flaat.

Stenger parkeringsplassen

– Dette er jo nærparken til sykehuset, derfor utfordret vi ham til å sin noen om parkens betydning for både ansatte og pasienter, forteller idrettskonsulent Kjersti Nordberg.

Rasmus og verdens beste band tar også turen til Levanger. Parkeringsområdet blir stengt for å rigge opp scene. I tillegg til trondheimsbandet blir det også musikk fra Sara Kristoffersen og Hassan Parandeh. Trekkspillklubben, Levanger musikkforening og korps byr også på musikk, og det blir også show på scenen fra turngruppa ved IL Sverre. Idrettslaget holder også det nyrenoverte klubbhuset åpent både for kaffesalg og for å se på gamle bilder. I skateanlegget blir det også show.

– Det har blitt sagt at vi har en av Norges beste skateanlegg. Den er Det er Betongpark som har bygdt og planlagt anlegget og representanter fra selskapet kommer for å lage skateshow, sier Nordberg.

Men det er ikke bare profesjonelle skatere som får ta i bruk skateanlegget. Til og med de som ikke har prøvd rullebrett får i dag anledningen. Ingvild Rønning Radwan i Utstyrsbua tar nemlig med seg både brett og sparkesykler til utlån for dagen.

Gris og grønt

Kafé Verden flytter kafeen til Stadionparken og Åse Saltvik forteller det er bestilt 150 kilo frukt og grønnsaker. Smak Catering stiller opp med helstekt gris. I tillegg til en rekke aktiviteter i parken, har Musikkens hus. Det blir også mulighet for omvisning i det gamle skolebygget på andre siden av gaten for Stadionparken.

Dagen før åpning står det aller meste klart både i programmet og ved anlegget.

– Vi mangler benker, men det kommer til åpningsdagen, sier enhetsleder Øyvind Nybakken ved kommunalteknikk.

Han forteller at målet med parken er å fremme bevegelse.

– Det er et godt tiltak for beboerne i Levanger å få en slik sentralt beliggende park. Ungdom i sentrum får en arnea tilrettelagt for uorganisert aktivitet. Brukerne av Sykehuset Levanger får en flott nærpark, sier Nybakken.

Han roser landskapsarkitekt Siri Aurstad ved Norconsult AS for sin bistand i planarbeidet.

– Vi har tatt tak i tidligere «Levanger 2020»-arbeid, og vi har hatt folkemøter og idémøter, og knadd det sammen til et spennende produkt. Det er godt å se at vi nå endelig er i mål, sier Nybakken.

Oppfordrer til hjelm-bruk

Han og ordfører Robert Svarva forteller at det har vært henvendelser om folk som er bekymret over ungdom som ikke bruker hjelm i skateanlegget.

– Vi kan oppfordre til å bruke hjelm, men vi kan ikke drive kontroll på dette, sier Svarva.

Nybakken legger til at de vil vurderer å sette opp et skilt med oppfordring til å bruke hjelm.

Stadion er i år 100 år. Atle Busch i IL Sverre er fornøyd med den nye parken, som har blitt helt annerledes enn da idrettslaget eide anlegget.

– Det var sikkert mange såre hjerter i IL Sverre da den mistet stadion. Men jeg tror ikke det er så mange såre hjerter nå som dette har blitt et anlegg med mye aktiviteter for ungdom, sier han.