Bildene i karusellen over er fra Leksdal en times tid over midnatt natt til torsdag. Da dagslyset meldte seg igjen ble det en ganske så fin dag, med delvis skyet vær og gløtt av sol.

14 dager på rad

Temperaturen har også torsdag passert 20 varmegrader, og dermed gitt den fjortende sommerdagen på rad. Til sammen er det registrert 21 dager over den magiske grensen i august, noe som vil bli til 22 dersom temperaturen holder seg til klokken åtte torsdag kveld.

Værdøgnet går nemlig fra åtte om kvelden til åtte neste kveld, noe som gir muligheten for at også fredagen regnes som sommerdag selv om temperaturen forventes å synke relativt mye som følge av et kraftig regnvær som ventes inn over Trøndelag.

Ifølge Yr.no kan det bli så mye som 70 millimeter nedbør de neste 24 timene. Meteorologisk institutt uttrykker usikkerhet rundt hvor det blir mest.

Kan ha hatt siste sommerdag

Langtidsvarselet forteller om mye gråvær i tiden fremover. Kanskje blir det litt sol innimellom, hvis vindretningen dreier mer på øst. Uansett var det i hvert fall vakkert på himmelen i natt, som du kan se i bildekarusellen ovenfor.

Til sammen i år har det vært 31 sommerdager ved den offisielle målestasjonen i Leirådal. Det var tre stykker i juni og sju i juli, i tillegg til de 21 vi har hatt i august.